Дръжте се, идваме“: Байдън изрази надежда, че Хамас“ ще освободи

...
Дръжте се, идваме“: Байдън изрази надежда, че Хамас“ ще освободи
Коментари Харесай

„Дръжте се, идваме“: Байдън изрази надежда, че „Хамас“ ще освободи заложници


„ Дръжте се, идваме “: Байдън изрази вяра, че „ Хамас “ ще освободи заложници. Американският президент добави, че приказва всеки ден с участниците в договарянията за освобождение на заложници.

— Fox News (@FoxNews) 

Бойци на „ Хамас “ нахлуха от Газа в Израел на 7 октомври и съгласно израелски публични представители са взели към 240 заложници. Досега бяха освободени
единствено четирима заложници.
В свое изказване от Белия дом в неделя Байдън „ недвусмислено “ осъди вземането на заложници, измежду които има доста дребни деца, едно от които е 3-годишно американче, чиито родители бяха убити от „ Хамас “ на 7 октомври.
Междувременно Белият дом заяви,
че високопоставеният консултант на Байдън по близкоизточните въпроси Брет Макгърк ще дойде в района за диалози с публични представители от Израел, Западния бряг, Катар, Саудитска Арабия и други страни.
„ В Израел той ще разиска потребностите на
страната в областта на сигурността, наложителността за отбрана на цивилните в хода на военните интервенции, както и продължаващите старания за обезпечаване на
освобождението на заложниците
и нуждата да бъде обуздано насилието на екстремистките заселници в Западния бряг “, се споделя в изказване на Белия дом.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР