Драги съотечественици – Граждани на Република България, Мислих и реших,

...
Драги съотечественици – Граждани на Република България, Мислих и реших,
Коментари Харесай

ПРИЗИВ за ден 200 от протестите

Драги съотечественици – Граждани на Република България, Мислих и взех решение, та и по тази причина си разрешавам под тип на споделени разсъждения да се обърна към всички вас - без значение от етнос, изповедание, традиция, разбиране, мироглед и така нататък, само че го върша, тъй като го намирам за значимо и то тъкмо в този момент.
В неделя на 24-ти януари т.г. се изпълват 200 дни откогато вярата, вярата и любовта у нас – българите се възродиха. Отново заживяхме с фантазии, което е неотменно човешко право. Отново поискахме да сме общественост. Поискахме и да сме народ, нация. Поискахме да сме ние също честити, чествайки своите предшественици и подражавайки им, само че чествайки и своите деца. А това най-добре става в обятията ни един-другиго. Време е, обаче, към този момент и за проявленията на майката на гореспоменатите добродетели – София – Премъдростта!

Да, на 9-ти юли предходната година всички се събрахме, с цел да кажем “Basta!” на превзелия ни от вътрешната страна зложелател – предателя, който ни за жал сами допуснахме заради нравствения ни крах. Казахме “НЕ” на корупцията, грабежа, лъжата, безпардонността, вулгарщината, простащината и наглостта на мафия, която човеконенавистно ръководи нашата Родина. Казахме “НЕ” на чекмедже-политиката, която прокуди доста наши близки родственици и другари и доста други наши сънародници надалеч от рамките на България и която унищожава прелестната българска природа. Казахме “НЕ” и на гибелта, и на смъртността, причинявани от дейности и зловредни бездействия на властта. Свещеният ни яд като народ изригна при оскверняването и поруганието на Олтара на Отечеството – Гербовата зала при Държавния глава на Републиката.

Но това “НЕ” на злото е “ДА” на положителното. На същия този 9-ти юли ние казахме и: да на свободата, да на справедливостта, да на солидарността, да на честността, да на правото на разцвет. Затова нашето надигане, което е достоверно, само че и градивно, е народотворно. Българският народ още веднъж го има!

Ето за какво всички ние – жителите на Републиката сме призвани да възстановим демокрацията си! А Демокрацията от античност се възражда на градската áгора.

Борисов с безчислените си падения и личностни, и длъжностни самичък се води към неговия натурален ад, който той самичък си е основал. Той за 11 години във властта не осъзна нравствената стойност на апела “Оставка!”. Два пъти с този политически инструмент той злоупотреби, поради своя си по-удовлетворяваща настройка и веднъж имаше опция, само че не награди народа си с него, макар че той пък от своя си страна 11 години го търпи и то философски. Опиянен от произлизащите от порочната му власт чекмеджета, Мати Харита, Пунти Мари, Севди, кюлчета, пачки, пури и така нататък той е в неспособност да излезе от схващането си за владетел-самодържец. Но нещастието, обаче, да не можеш в никакъв случай да излезеш сред хората е към този момент присъда. Той – Борисов е минало! И популярност Богу, само че нека с Божията помощ да продължим напред след него и макар него по-добре!

Изкарването на Борисов от системата на политико-обществения живот на страната започва. А това не се стопира. Важното е да не позволим тя да възпроизвежда сходни уродливи свои артикули. А по тази причина е нужно възобновяване на същинските стойности и смисли на нещата и интензивно присъединяване във възобновяването на демокрацията.

През изтеклата ужасна 2020-та година, белязана от световната пандемия, демокрацията не съумя единствено в 3 страни в света. Това са Армения, Беларус и нашата блага България. В тези страни за управници са сложени хора с общ произход и с еднообразно дебелоочие. На тези нации никой не им оказа помощ. Но тези нации демонстрираха на целия свят, че тях ги има и те също желаят по-справедливи обществени връзки. В тези страни господство на Правото няма, независимост на Словото няма, Правосъдна система няма, почтени и свободни избори също няма.

България, обаче, върви към късмет за развръзка. Системата, която ражда, тя и убива. От неналичието на прояснение, а и от несъстоялите се, когато и да било, у Борисов неща като чест и достолепие ние се насочваме по календара на системата. А в случай че той (Борисов) не знае, че мандат не е период, то нейният (на системата) инструмент “срок” приключва неговия мандат. Отпочва се един танц сред система и жители, който изисква от нас – жителите осъзната и пълноценна отдаденост на понятията Вярност и Постоянство (девиз на владетелската династия на Третото Българско царство).

Да, Президентът на Републиката насрочи с Указ дата на парламентарни избори след края на периода по мандат на най-позорното българско национално посланичество в цялата ни модерна история. За определянето на неделния ден на 4-ти април т.г. като ден, в който ще се изпитат нашите бодрост и съвест, то Държавния глава заслужава хвалба. Държавотворно и държавоотговорно е да съчетаеш настояванията на суверена с определянето му като нация. Всички ние, които съвсем 200 дни следваме своя марш в Похода на честността, желаеме избори незабавно. Това узурпаторите на българската власт от ГЕРБ и Обединени патриоти не го извършиха, за което те ще си понесат отговорност, защото те не служат, не министерстват (министериум – служение) на народа си. 4-ти, 4-ти е първата допустима дата за избори, оставяща без партийно посягане или светотатство свещената за народа ни дата 3-ти март – Освобождението на България. Т.нар. предизборна акция започва на идващия ден – 4-ти март. Тази дата е въображаема и съобразена исторически. От нас зависи каква история ние ще пишем.

Несправедливо е Борисовата тайфа да създава избори. Ясно е, че те ще са непочтено проведени и извършени. Безчестни хора почтени работи не могат да вършат. Но цялата тяхна мръсна операция е в стойности, които ние определим, а и в лимити, които ние й зададем. Наистина са обществена популярност несъответсвията в описите и регистрите на ГРАО, ЦИК и Министерство на вътрешните работи. Множество са съзнателно създаваните и съзнателно прикриваните съвсем не 30, а 40 към този момент години (от времето на така наречен “Възродителен процес”) подправени документи за идентичност, с които несъществуващи действително лица упражняват избор, знайно е за административния избор, знайно е и за корпоративния, знайно е за незаконни въздействия над ромския избор, само че всичко това може да действа в среда, в която няма налягане, а е цялостен вакуум. Налягането можем ние – българите да покачим, както на площада, по този начин и в изборните секции.

Аз повярвах във всички наши сънародници, които от 9-ти юли м.г. до ден сегашен са взели участие, включвали са се въпреки и еднократно, без значение дали в София, градовете на България или градовете по света в общия ни митинг, изискващ оставките на Борисов и неговото държавно управление, на Иван Гешев като Главен прокурор, на състава на Висшия правосъден съвет, разпускането на злополучното 44-то Обикновено Народно заседание с неговата ПКП-председател и насрочването на изключителни предварителни парламентарни избори. Аз имам вяра във всички вас, а и в тези, които ни поддържат и във всички доброжелатели.

Ясно е, че някои считат протестиращите две стодневия хора за утописти или идеалисти-мечтатели, а някои пък и за луди, само че нали “свестните у нас смятат за луди”, както се споделя в стихотворението “Борба” на Христо Ботев от 1871 година?! Но, правилно е! Тези хора на митинга, обхождащи столичните площади, улици и булеварди са най-свестните, които съм срещал. Те са хора на морала и просветеността, те имат вяра в дела и им се отдават всецяло. Те разпознават положително и зло, само че имат политическата просвета да разпознават кое е заслужено и кое не даже в политико-философските доктрини за развиване на социума. Те имат повече от инстинкт и имат щения за напредък.

Въпреки горното време е, обаче, всички дружно да излезем! Време е дружно да се покажем! Време е дружно да градим едно по-справедливо Общество! Време е да върнем духа в тялото!

В Съединените американски щати го започнаха. Издигнаха пред Капитолия по време на инаугурацията на 46-тия Президент Джоузеф Байдън още веднъж Библия от времето на нашето Възраждане. Е, не можем ли и ние да тръгнем сплотени по пътя на единението и съзидателността?! Висшите цели и идеали, обичта към ближните, а и любовта към себе си би трябвало да предизвикат желанието ни за блян да създадем този наш живот в този наш български свят по-добър, както посредством по- благодетелен морално-етичен метод на живот, по този начин и посредством съпричастност към делата на Общността.

Аз повярвах във всички ви. Повярвайте и вие в себе си! Можете да измененията света към вас и той да бъде по-красив, а вие по-щастливи. Заслужавате го! 77-годишните премеждия и страдания на българския народ би трябвало да приключат! Благодарение на извращения като в този момент настоящия и делегитимиран режим “Тато – Баце” повторения не трябва да се позволяват!

Нека на Ден Двеста (200) от Протеста да се изявим като Народ, който скъсва с тъмнината и се съчетава със светлината за свои надалеч по-честити съдбини! Всички да бъдем на този ден – 24-ти януари, Неделя от 16:00 ч. В така наречен Триъгълник на властта. Защото тя властта е на Народа! Българската нация е в този момент призвана от една дребна шепа хора с непреклонен дух в зной и мраз, в дъжд и сняг, в стихии и гръмотевици да възвърне сакралността на Държавата и нейните демократични институции, обругавани и потъпквани от крадливи псета. Нека покажем, че можем! В този Триъгълник на властта място за народа не е планувано, само че централната позиция му принадлежи. Който има сърце и изпитва най-слаба даже самоотверженост към другиго, а обитава българската земя е в дълг за правдива битка. Всяко едно дихание е ентусиазъм към живот. Тези, които бележат живота със гибелта или страха от нея би трябвало за край да схванат, че нямат и не трябва и да помислят за допир в никакъв случай повече с институции, посредством които животът се отглежда. Нашето физическо наличие и безрезервно присъединяване, ознаменуващо над половин годишния ни митинг, е изцяло осъществимо и в характерните услови на зимния климат и противоепидемичните ограничения. С маски и ръкавици можем отново да туптим с едно сърце и да изявим своя глас с едни уста.

Като постоянен участник в ежедневните митинги против режима, където всички са говорещи и няма представител мога изрично да заявя, че на 24-ти януари, неделя на Ден 200 още веднъж:

Съвсем естествено митингът всеобщо ще извърши, само че и приканва за изрично обществено низвергване от страна на безусловно всички участници в политико-обществения живот на Бойко Методиев Борисов и неговата групировка, наричаща се партия ГЕРБ. Същото да е годно и за така наречен Обединени патриоти и най-безволевата “Воля”.

Естествено митингът, който не получи предварителни избори за Парламент, само че е извънредно толерантен и твърдоглав, моли за проявяване на воля за привикване на заслужено проведени почтени и демократични изключителни избори за 46-то Обикновено Народно заседание в едно с президентския избор през м. Ноември след краткосрочно издание на промеждутъчен 45-ти Парламент, който да обезпечи честността на вота.

Естествено митингът упорства от всички, които ще се явяват на изборите тази пролет да имат доблестта да засвидетелстват, че се ангажират с измененията в Правосъдната система, които ще слагат Държавното обвиняване на вярното място в правораздавателния конструкт, а длъжността, ролята и функционалността на Гл. Прокурор да бъдат отстранени.

Естествено митингът желае политическите субекти да поемат ангажимент, че и в България също ще бъде признат Закон за Изпълнителната власт с ясно написани отговорности и отговорности, а не поради така наречен политическа целенасоченост един ръководител на Министерския съвет след овакантяване на кабинета да не предстои на никаква следваща отговорност, заради групова безнаказаност, размита в състава на едно държавно управление.

Естествено митингът желае единодушие от политическите участници по правенето на ред за отзоваване от държавна власт посредством плебисцит при огромно национално неодобрение, предизвикано от задоволително състоятелни доказателства за закононарушение, който да се провежда директно или от Народното събрание, или от Президента на Републиката, или от подписка на жители. Това да е годно за заемащите длъжностите президент, ръководител на Народното събрание, министър-председател, народен омбудсман.

Естествено митингът изисква от всички политически формирования да подсигуряват, че ще сторят нужното за де приложат всички благоприятни условия за упражняването на конституционното право на гласоподаване на всеки български жител, без значение от неговото местоположение по света, както и поемането на ангажимент за въвеждане на електронно гласоподаване.

Естествено митингът упорства всички политически структури да се ангажират с разформироването на Държавното сдружение „ Информационно обслужване “ и цялостна замяна на състава на ЦИК.

Естествено митингът желае възобновена работеща стопанска система, а не корупция, клептокрация и мафиотска омерта.

Естествено митингът упорства за цялостна и цялостна проверка на 3-те мандата ръководство на ГЕРБ и одит на активността на общините, ръководени от ГЕРБ.

Плаващите неефективни ограничения против коронавирусната пандемия, плаващите сметища по българските водоеми, плаващите оферти за плаващи конституции, ограбената от чекмеджетата здравна система, оставяща болните да умират пред лечебните заведения, разрушаващата се пътна инфраструктура в резултат на свлачища, предизвикани от всеобщото изсичане на горите, краденето в маржовете при строително-ремонтните дейности, непочистените корита и построените в нарушаване на здравия разсъдък и законови написания ВЕЦ-ове и какво ли още не в националната политика на ГЕРБ „ Кърпеж и Грабеж “ трансформират България в плаващо гробище. Време е за Възкресение – не плаващо, а въздигащо! Ние сме живи и заслужаваме живот.

Затова на митинг в отбрана на Демокрацията и да кажем „ НЕ “ на диктатурата на едноличния режим, упражняван тоталитарно и безотговорно от охранителя на последния комунистически тиранин Тодор Живков – Бойко Борисов!

Мястото на всички български медии и публицисти, за които е от голяма важност свободата на словото и желаят да са на по-почтено състояние от 111-тото също е на площада.

Братството на честността ще успее! Доброто постоянно побеждава! Дори и в България! Демокрацията ще унищожи диктатурата!

24-ти януари, неделя от 16:00 ч. в Триъгълника на властта!!!

+ Дионисий Стобийски
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР