Драган Зекович е последното ново попълнение в редиците на ЦСКА.

...
Драган Зекович е последното ново попълнение в редиците на ЦСКА.
Коментари Харесай

Драган Зекович: Ударих шест тройки четири пъти в кариерата си

Драган Зекович е последното ново попълнение в редиците на ЦСКА. Опитният  център е от Сърбия, висок е 210 см. и още с първите си изяви затвърди мнението, че ще бъде един от най-класните играчи в НБЛ, допринасяйки освен с опита, само че и с шампионския си нрав. За упованията от престоя при " Армейците ", най-големите триумфи, щастливото число и персоналния си връх по маркирани тройки в един мач Драган даде особено изявление пред клубния уеб страница. 

Той ще дебютира в домашен мач за ЦСКА в понеделник (6 март), когато от 19:00 часа " армейците " се изправят против Спартак Плевен в мач от 23-ия кръг на НБЛ.

- Драган, следва ти първи домашен мач и дебют пред публиката на ЦСКА. Какво би трябвало да знаят за теб почитателите? 
- Първо, че съм удовлетворен, че пристигнах в София. Радвам се, че играя в клуб, който има огромни обичаи. Клуб, който желае да се върне към славното си минало. За мен е огромно предизвикателство да бъда част от ЦСКА. Аз и фамилията ми обичаме да пътуваме и да опознаваме историята и културата на местата, където играя. Сигурен съм, че България ще бъде ентусиазъм за нас. И най-важното - до момента постоянно съм играл в тимове с високи цели и упоритости. Допринасял съм за триумфите и се надявам тази традиция да продължи и в София 

- Кой е най-големият ти триумф в баскетбола? 
- Имал съм доста прелестни моменти в кариерата ми. Участие в разнообразни възрастови групи на националния тим, самостоятелни оценки, интернационалните триумфи, бронзов орден от Еврокъп, Купа в Северна Македония и Суперкупа на Румъния. Любим миг ми е и купата с Орадя в Румъния. 

- Вече познаваш тима, изигра и няколко мача, какъв брой надалеч може да стигне ЦСКА този сезон? 
- Все още ми е доста мъчно да кажа, тъй като не познавам доста добре другите тимове в България. Засега ми се коства, че Лигата е много равностойна, тъй че в случай че травмите ни заобикалят и надградим отбраната си с повече отборни старания и химия сред момчетата, можем да създадем НБЛ още по-интересна. 

- Колко тройки най-вече си вкарвал в един мач? 
- Ударих шест тройки четири пъти в кариерата си. 

- Защо играеш с номер 27? 
- На първо място, аз съм роден на 27 май. За мен и жена ми датата 27-ми също е доста значима. За нас, сърбите, в православния календар значимите светии също се празнуват на 27-ми. 

- Какво предпочиташ - да завършиш мача с 10 точки и 80% сполучливи стрелби или с 20 точки и 40% сполучливи стрелби? 
- Честно казано, когато бях по-млад, евентуално бих избрал 20 точки и 40% пукотевица, само че в този момент предпочитам единствено моят тим да завоюва. Да реализираме допустимо най-хубаво класиране, тимът да се развива и да прогресираме във всяко отношение.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР