Драган Шолак е натрупал над 5 млрд. дългове, обяви сръбската

...
Драган Шолак е натрупал над 5 млрд. дългове, обяви сръбската
Коментари Харесай

Собственикът на „Виваком“ и Нова ТВ имал над 5 млрд. дългове

Драган Шолак е натрупал над 5 милиарда задължения, разгласи сръбската Republika.rs. „ Накъдето и да се обърнеш, всичко ре разпада. Или най-малко по този начин наподобява в очите на Драган Шолак. „ Юнайтед Медия “ е задлъжняла, „ Саутхемптън “ е на дъното в Първа лица, а договорката за „ Левски “ пропадна “, написа известният сръбски новинарски уебсайт за сръбския милиардер, предприемач и медиен магнат.

Новината директно касае България, тъй като Шолак е създател на „ Юнайтед Груп “, притежател на „ Виваком “ и Нова ТВ. За човек на сърбина в България минава Спас Русев.

„ Във връзка с огромния публичен интерес към евентуалната договорка сред United Group и/или Sport Republic, обвързвана със собствеността на ФК Левски, бих желал да ви осведомявам, че договарянията за придобиване на клуба приключиха несполучливо “, оповестиха публично в позиция от компанията.

„ Юнайтед груп “ и нейният началник Драган Шолак се намират в доста тежко финансовото положение. Компанията дължи общо 5,458 милиарда щатски $ или към 5 милиарда евро на основа на облигации, които са с падеж от 1 юли 2023 година до 2030 година

В края на 2020 година общата загуба на United Group е 73,6 млн. евро., като тя съществено се е нараснала от миналата година, когато е била 59,7 млн. евро.

Общият размер на отговорностите на United Group към края на предходната година е 4,14 милиарда евро. Информацията за продажбата на активите идва единствено няколко дни, откакто една от трите най-големи рейтингови организации в света Moody`s намали кредитния рейтинг на компанията „ Adria Midco “, която е създател на компанията „ Юнайтед Медиа “.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР