Драг шоу е едно артистично шоу, в което хора от

...
Драг шоу е едно артистично шоу, в което хора от
Коментари Харесай

Иван Димов: Въпросното драг шоу е за 6,5% от одобреното по проекта ни финансиране

„ Драг шоу е едно артистично шоу, в което хора от един пол се преобличат в другия пол с артистична цел “, обясни в предаването „ Лице в лице “ Иван Димов, шеф на „ Сингъл Степ “.

Националният фонд „ Култура “ обяви, че ще заведе дело против Организацията за модерно различно изкуство и просвета (ОСАИК) „ 36 маймуни “, „ Сингъл Степ “ и „ Уан модърн “. Като претекст в известието се показва " несъблюдение на подписани контракти ".

Снимка: bTV

„ Ние нямаме информация за това дело – дали е заведено, или не. Имаме информация единствено от известието, оповестено на уеб страницата на Национален фонд „ Култура “. Казват, че е за несъблюдение на плана. Нашият план е до края на тази година със период на отчитане през февруари 2024 година “, изясни Димов.

Има подозрение за детайл на хазарт в шоуто

„ През предходната година Национален фонд „ Култура “ разгласи стратегия за възобновяване и развиване на частни културни институции. „ Сингъл Степ “ е такава с регистрация от юни 2020 година. Ние кандидатствахме. Били са подадени над 500 кандидатури. Ние участвахме по оповестените правила. Написахме план, който беше утвърден от експертната комисия “, уточни той.

„ Този скандал се случва преди избори. Миналата година преди изборите имаше още веднъж провокации – премиерата на детска брошура, прожекцията на филми с ЛГБТ тема, изложбата „ Другите българки “, когато нашата фасада беше вандализирана. Това са предизборни провокации. Проектът, с който кандидатствахме, е за 77047 лв. и има 19 пера . Едно от тях е въпросното мил шоу. То съставлява 6,5% - 5040 лв. за 14 такива представления. Ние изпълнихме всички критерии за присъединяване в програмата “, акцентира Иван Димов.

По света те са същинско шоу, което притегля интереса на огромна публика

За нас мил изкуството е изкуство. Точка. Фактът е, че това е част от една субкултура на ЛГБТ общността . При нас тази самодейност „ Драг куин бингото “ е една от най-популярните. Винаги е цялостно и публиката, която привличаме е разностранна. Има аудитория за това шоу. Провокативно е, само че това е една от задачите на изкуството “, сподели още той.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР