ДПС връчиха на премиера Кирил Петков папки със сигнали срещу

...
ДПС връчиха на премиера Кирил Петков папки със сигнали срещу
Коментари Харесай

ДПС връчи на премиера сигнал срещу Иво Прокопиев

ДПС връчиха на премиера Кирил Петков папки със сигнали против Иво Прокопиев и го приканиха да сезира прокуратурата.

" Аз ви попитах за сигналите за 19 души до основния прокурор и сте го връчили на 20. Аз ви помолих да връчите и за 21 - Иво Прокопиев. Ето тези папки са сигналите от антикорупционната търсачка Google - за олигарха Иво Прокопиев. Искам да ви ги връча и да се проверява и да сезирате прокуратурата ", обърна се от трубуната Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Ще се опрете ли на законодателните начинания на Движение за права и свободи за инспекция на златните паспорти и инспекция на тези сигнали, попита още той, представен от Българска национална телевизия.

" Няма да има сигнал, който да бъде пренебрегнат. Само се чудя за какво не отива непосредствено в прокуратурата. Ако и вие нямате доверие на прокуратурата, тук има проблем, който би трябвало да решим. За златните паспорти - този тип скица ще бъди прекъсната ", отговори министър председателят Кирил Петков.

В отговор Йордан Цонев изясни за какво подават сигнала си към Петков.

" Подаваме сигнала към вас по две аргументи: Движение за права и свободи има доверие и в Министерския съвет, и в прокуратурата. За лицето Прокопиев нямаме доверие, тъй като считаме, че има чадър. Ще запитате ли прокуратурата за какво не е протестирала оправдателната присъда на Прокопиев. Втората причина да подаваме сигнала към вас: институциите, които проверяват са под ваш надзор ", разясни той.

" Дефиницията на работеща прокуратура за мен е да няма никой, който прокуратурата не може да проверява. Ако има един с чадър - очевидно няма работеща прокуратура. Радвам се, че и вие стигнахте до извода, че този основен прокурор не работи. Този основен прокурор би трябвало да си върви ", съобщи министър председателят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР