ДПС внася промени в Закона за енергетиката за допълнителни ежемесечни

...
ДПС внася промени в Закона за енергетиката за допълнителни ежемесечни
Коментари Харесай

ДПС внася промени в Закона за енергетиката

Движение за права и свободи внася промени в Закона за енергетиката за спомагателни ежемесечни вноски във фонд " Сигурност на електроенергийната система " от производители на електрическа сила . От партията оферират избрани производители да заплащат спомагателна вноска единствено от приходите, осъществени на електроенергийната борса за интервала април 2022 година - декември 2022 година

От Движение за права и свободи желаят спомагателни вноски във фонда да вършат производители на ел. сила от възобновими източници с обща конфигурирана мощ 500 киловата и над 500 киловата от разликата сред реализирана средномесечна цена на пазар " Ден напред ". Предложението е вноска по този механизъм да не дължат производителите, употребяващи въглища или природен газ, като първично гориво. Мотивът за изключението е, че тези производители не осъществят свръхпечалба заради разноските, свързани с парниковите излъчвания и природния газ.

Рамадан Аталай изясни на брифинг, че по този начин средствата във фонда ще отидат за подкрепяне на лечебни заведения, учебни заведения, детски градини и други институции, наранени от скъпия ток . По думите на народния представител от юли предходната година до февруари 2022 година във ВЕИ държавното управление е оставило над 336 милиона лв.. В същото време властта не намерила време да внесе законопроект по тематиката. Компенсациите към бизнеса са от бюджета и от фонда за енергийна сигурност, сподели Аталай.

Ако решението на Движение за права и свободи бъде признато в идващите шест месеца няма нови 336 милиона лв. да отидат във ВЕИ-та . Около 3 милиарда лв. е голословната облага на енергопроизводителите, съгласно данните на партията. Движение за права и свободи.
 Законът за енергетиката има потребност от сериозен ремонт, настоя Янев
Законът за енергетиката има потребност от сериозен ремонт, настоя Янев

Пускането и прекъсването на един реактор е развой, който лишава време
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР