ДПС внася искане за изслушване пред парламентарната бюджетна комисия на

...
ДПС внася искане за изслушване пред парламентарната бюджетна комисия на
Коментари Харесай

ДПС внася искане за проверка и изслушване на синдиците на КТБ

Движение за права и свободи внася искане за чуване пред парламентарната бюджетна комисия на синдиците на КТБ Ангел Донов и Кристи Маринова, а също и на ръководителя на Фонда за гарантиране на влоговете в банките Матей Матев, с цел да се отчетат за процеса по несъстоятелността на КТБ.

Освен това депутати от придвижването ще предложи на Сметната палата да разшири почналия одит на фонда за влоговете, тъй че да включи и успеваемостта на ръководството на синдиците на КТБ.

Това съобщи на брифинг в сряда депутатът от придвижването Йордан Цонев, който разгласи, че партията се включва в възобновения спор по тематиката. По думите му един от мотивите за самодейността е възобновеният спор по тематиката след, в която се оповестява, че новите ръководещи считат да ревизират процеса по несъстоятелността на източената банка, който продължава към този момент 7 години. По последни данни за този интервал синдиците възвърнаха към 25% от откраднатите от КТБ преди този момент над 5 милиарда лева



Според Йордан Цонев не престават спекулациите по тематиката с банкрута на КТБ, за който има редица следствия и отчети.

Депутатът напомни и импортираните от него и от негови сътрудници, измежду които и Делян Пеевски, промени в Закона за банковата неплатежоспособност, с които бе дадена опция за обезсилване със задна дата на цесиите и прихващанията по време на квестурата на КТБ, когато се случи така наречен " вторично плячкосване " на източената банка.

Впоследствие текстовете за противоположното деяние бяха оповестени за противоконституционни. Въпреки това Цонев твърди, че текстовете са съдействали за възобновяване на 500 млн. лева в масата на несъстоятелността на КТБ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР