ДПС видя в мерките, предлагани от левицата, волунтаризъм и политически

...
ДПС видя в мерките, предлагани от левицата, волунтаризъм и политически
Коментари Харесай

ДПС видя в мерките на левицата волунтаризъм; от БСП ги защитиха с примери от европейски страни

ДПС видя в ограниченията, предлагани от левицата, " волунтаризъм " и " политически нарцисизъм " ; от Българска социалистическа партия ги опазиха с образци от други европейски страни и настояха за приемането им в хода на дебата на второто четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2020 година

Заместник-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев напомни, че са изтекли едвам 15 работни дни от оповестяване на изключителното състояние. " Абсолютно не е ясно какъв брой дълго ще продължи, какви ще са отраженията върху приходната част. Това зависи от доста други фактори, които също са незнайни ", уточни депутатът. " Ние считаме, че на 15-ия ден от оповестяването на изключителното състояние е волунтаризъм да стартираме с всички ограничения, които бихме приложили ", разяснява Цонев. Той съпостави дългия спор в пленарната зала с " едно съревнование " и " замерване с оферти ".

Според Цонев не е обосновано, в случай, че не се знае какъв брой време ще продължи рецесията, да се хвърлят всички вероятни ограничения в първите 15 дни.

" Ние сега гледаме не ограниченията за възстановяване благосъстоянието на хората изобщо, гледаме ограниченията във връзка с съответно засегнатите от рецесията ", означи депутатът. Той заключи, че ограниченията би трябвало да са обосновани не на прогнозните стойности, а на действителните обстоятелства за засегнатите браншове. " Иначе има огромна заплаха при един подобен метод, който оферират от левицата, в границите на два месеца да сме в неспособност да вършим каквото и да е ", разяснява Цонев. Той означи, че ограниченията би трябвало да бъдат ориентирани към запазване на капацитета за напредък на българската стопанска система.

" Ако желаеме да използваме оптимално дейно минималните благоприятни условия, които имаме като страна, даже да вземем още заеми, ние в действителност би трябвало да насочим напъните си към най-засегнатите браншове и към запазване на капацитета за напредък ", уточни Цонев. Той означи, че от Движение за права и свободи ще поддържат тези ограничения, и акцентира, че от парламентарната група са избрали да не печелят дивиденти пред гласоподавателите, говорейки неща, в които не са уверени. Цонев заключи, че са избрали в този миг институциите да са постоянни и да показват сговор пред обществото.

Надя Клисурска от Българска социалистическа партия отговори с образци от Германия, Румъния, Гърция, Северна Македония. Тя уточни, че в Гърция всеки работещ в дружество, което е затворено поради рецесията, получава 800 евро, в Северна Македония също работещите получават по една минимална работна заплата. " Ще покажем, че сме съответни, когато вземем навреме ограничения ", сподели Клисурска.

Колегата й Филип Попов уточни, че това, което вършат от Движение за права и свободи, не е сговор. " Това е най-стабилната бизнес конструкция, която се назовава съучастничество. Ние не желаеме да бъдем част от него ", сподели той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР