ДПС вече направи няколко крачки в посока подкрепа за Украйна,

...
ДПС вече направи няколко крачки в посока подкрепа за Украйна,
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: От това правителство няма смисъл, то е изчерпано и идейно, и политически

" Движение за права и свободи към този момент направи няколко крачки в посока поддръжка за Украйна, една от които беше приемането на декларация, в която ясно се декларира кой е агресорът и кой е жертвата. Движение за права и свободи ще има позиция и за военната помощ. "

Това сподели в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия евродепутатът от ДПС/ " Обнови Европа " и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк.

" Големият въпрос тук е къде са ръководещите, за какво три партии поддържат изпращането на военна помощ, а една има несъмнено антинатовско държание? Искам да знам накъде ръководещите водят България. Партньорите ни питат за какво в ръководството на България има партия, която не ни води по евроатлантическия път и пази несъмнено прокремълски позиции ", съобщи Кючук.

" Нито една камера не може да покаже какво се случва в Украйна, длъжни сме да оказваме помощ на украинския народ, който се бори за цивилизационни полезности. Ние като политици имаме да поддържаме този върховен избор ", посочи той.

" Движение за права и свободи има позиция, само че къде е отговорността на ръководещите? Защо през днешния ден, когато Европа е застанала на вярната страна на историята, ресурсът на ръководещата коалиция липсва. Стигна се до такава степен опозицията да поддържа държавното управление. Правителството не е способно да построи натовска позиция, не е способно да построи позиция за Северна Македония. От това държавно управление няма смисъл, то е изчерпано и идейно, и политически, то няма гръбнак да пази ползите на страната ", сподели още евродепутатът.

" България не наложи несъгласие по политика във връзка с Северна Македония. България блокира процедура, не даде зелена светлина за междуправителствена конференция. Може да се деблокира, само че би трябвало да се дадат гаранции от нашите сътрудници, че всичко заложено може да бъде изпълнено, най-много гарантиране на правата на българските жители в Северна Македония в конституцията на страната ", посочи Илхан Кючюк.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР