ДПС смята, че управлението се нуждае от министерство на извънредните

...
ДПС смята, че управлението се нуждае от министерство на извънредните
Коментари Харесай

ДПС заговори носталгично за министерство на бедствията и авариите

ДПС счита, че ръководството се нуждае от министерство на изключителните обстановки, съществувало по време на кабинета на тройната коалиция, когато отраслов министър беше представителката на придвижването Емел Етем, а неин заместител беше сегашният народен представител от придвижването Делян Пеевски.

" Преди десетина години имаше министерство, което да координира дейности при бедствия и рецесии, имаше техника и ред. ГЕРБ ги закриха и сега тази съгласуваност е нужна и наложителна за решение на рецесията ", разяснява водачът на придвижването Мустафа Карадайъ пред Българска национална телевизия във връзка разпространяването на африканска чума по свинете.

В мандата на тройната коалиция, когато министър председател беше Сергей Станишев (БСП) министерството, сплотяващо гражданската отбрана и пожарната, в началото се наричаше Министерство на държавната политика при бедствия и повреди, а след това беше преименувано на Министерство на изключителните обстановки. Министър с сан и на вицепремиер беше Емел Етем от Движение за права и свободи, която сега се е отдръпнала от огромната политика.

Карадайъ сподели, че съгласно специалисти на придвижването най-големият проблем за преодоляването на чумата по свинете е неналичието на съгласуваност.

В отговор на въпрос Карадайъ сподели, че Движение за права и свободи няма стратегически сътрудник нито вляво, нито вдясно, тъй като
" липсват стратегически играчи " и повтори тезата на почетния ръководител Ахмед Доган, че страната се нуждае от стратегия за ускорено развиване, подкрепяна от всички политически сили.

Запитан за ролята на Делян Пеевски и дали се готви да стане водач на придвижването, сегашният ръководител на Движение за права и свободи отговори, че Пеевски постоянно " е бил деен и потребен с експертизата, с работата в партийните структури, по съответни законопроекти за икономическото развиване на страната и, когато е належащо, в това число, е бил и в Народното събрание ". Темата за нов водач не била настояща, а процедурата за национална конференция на Движение за права и свободи ще стартира след локалните избори, добави Карадайъ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР