ДПС ще участва в една трета от управлението на регулаторните

...
ДПС ще участва в една трета от управлението на регулаторните
Коментари Харесай

ДПС ще определя една трета от управлението в регулаторите, твърди Десислава Атанасова от ГЕРБ

ДПС ще взе участие в една трета от ръководството на регулаторните органи в страната. Това ще се случи поради нуждата от гласовете на партията за избирането на ръководителите и членовете на управата на регулаторите. Това сподели председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова пред бТВ.

Новината идва на фона на сред ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ). Те бяха подбудени от.

Преди седмицата и ръководството на НЗОК поради различия, свързани с назначението на шефове на регулаторите. Тогава съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов сподели, че ще бъде направен и вземането на решения.

В сряда Атанасова сподели още, че е доста евентуално ГЕРБ да не взе участие в дебата за първо четене на бюджета за идната година поради неналичието на механизъм за ръководство на болшинството. Атанасова не уточни явен отговор за какво от партията ѝ взеха решение, че ще вземат участие единствено в гласуванията за промени в Конституцията поради промяната на шефа на „ Пирогов “.

„ Да, „ Пирогов “ не е регулатор, само че е болница от национално значение. Ние не желаеме да участваме в избора на чистачка или шеф на дирекция, само че при назначението на началник на болничното заведение желаеме най-малко да ни бъде обявено преди този момент “, сподели Атанасова.

През май ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се с ротационен министър-председател с няколко съществени целта. Двете партии неведнъж показаха, че съществена причина за съглашението им е „ евроатлантическия път на страната “.

От тогава обаче водачът на ГЕРБ, че партията му може да отдръпна поддръжка за кабинета, само че по този начин и не предприе никакви действителни дейности в тази посока.

Председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски сподели, че придвижването ще взе участие със свои представителите в ръководството на регулаторите. Движение за права и свободи твърди, че не взе участие директно в ръководството, само че го поддържа по отношение на обещаните промени в Конституцията и поради прозападния му профил.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР