ДПС ще сезира главния прокурор за случаите на даване на

...
ДПС ще сезира главния прокурор за случаите на даване на
Коментари Харесай

ДПС разполага с документи за интересни китайци и руснаци със златни български паспорти

ДПС ще сезира основния прокурор за случаите на предоставяне на българско поданство против вложения, така наречен " златни паспорти ". Това разгласи на брифинг в Народното събрание зам.-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Хамид Хамид.
Още по темата
По думите му Движение за права и свободи разполага с документи за придобиване на българско поданство, които будят паника. " Това, което виждаме от документите, е ужасно. Появяват се доста забавни китайци, руснаци и всевъзможни там ", уточни депутатът.

От партията ще желаят прокуратурата да направи цялостна инспекция на чужденците, които са получи българско поданство против вложения, тъй като имало отвращение у ръководещите да извършат такава . Той се аргументира с това, че на съвещание на парламентарната правна комисия е било отхвърлено предлагането на Движение за права и свободи за отпадане на капиталовото поданство.

До момента 103 лица са получили " златни паспорти ", сочат данните на Движение за права и свободи.

Решени сме да се стигне до край - да се извърши инспекция на безусловно всеки случай , акцентира Хамид. Той означи също, че Брюксел следи по какъв начин България ще се отнесе към тематиката и уточни, че на среща сред представители на Държавния департамент на Съединени американски щати и Европейската комисия нарушаванията със " златните паспорти " са били посочени като причина да не отпаднат визите за България за Съединени американски щати.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР