ДПС се отказа от участие в изслушването на министър Велислав

...
ДПС се отказа от участие в изслушването на министър Велислав
Коментари Харесай

Любен Дилов-син: Министър на култура, предвождащ полицаи, е когнитивен дисонанс

ДПС се отхвърли от присъединяване в чуването на министър Велислав Минеков за запечатването на „ Труд “
„ В журналистическата си процедура съм виждам нееднократно полицаи, които желаят да бъдат културни министри. Но културен министър да мечтае и да се държи като полицай виждам за първи път. Случвало се е в Съветския съюз и Третия райх, само че в България не се е случвало по времето даже на Тодор Живков “. Това сподели депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син по време на чуването на министърът на културата Велислав Минеков по отношение на запечатването на редакцията на вестник „ Труд “.

„ Цензурата изисква изпитание. Вие постъпихте извънредно невъзпитано. Вероятно се дължи на когнитивен дисонанс, заради който разнасяхте и ковчези и така нататък Тая вяра, че това с „ Труд “ е пърформанс и президентът Радев на среща през вчерашния ден два пъти сподели - „ в случай че би трябвало да се разправяме с медиите щяхме да подкараме първо Пик “, посочи Дилов-син и повтори въпроса си от кой месец е последната фактура, която министерството е изпратило за консумативи.

„ Този дисонанс ще би трябвало три дни да се изяснява и на Бойко Борисов “, разяснява в отговор министър Минеков и попита за какво нямаше изключително съвещание на Народното събрание при затварянето на Тв7 и Тв Бит, когато в границите на часове е свалено предаването на Милен Цветков и така нататък

Това накара Йордан Цонев от Движение за права и свободи да изиска процедура по метода на водене.

„ 30 годишната процедура на Народното събрание/НС/ би трябвало да бъде уважавана. За ревю от 5 минути не трябва да се прекъсва депутат. Трябваше да извършите записка на министъра, че това не е отговор всъщност. Това е постоянно съвещание и трябваше да му го кажете. Изпълнявайте правилника “, уточни Цонев.

Радомир Чолаков от ГЕРБ се причисли към казаното от господин Цонев.

„ Това, което чухме бе скандално изявление. По всички въпроси, които засегна назначения за длъжностен министър, е имало основани специфични комисии. Трябва да накарате министрите да почитат Народно събрание. Моля ви, да изгоните присъстващия тук министър, да си приготви отговорите и да се яви “, прикани Чолаков.

Халил Летифов подсети от трибуната, че това, което правеха ГЕРБ, прави и Политическа партия.

След забележките ръководителят на Народно събрание Никола Минков посочи, че се „ минава към първия рунд въпроси към министър Минеков “! Практиката в Народното събрание е да се води чуване с кръг от въпроси.

Във връзка с наглото поведение на министър Минеков, Йордан Цонев от Движение за права и свободи заяви от трибуната, че защото то е неприемливо, то депутатите от Движението няма да вземат присъединяване в чуването.

След следващ въпрос към министъра на културата, на който той отговори с декларация от трибуната по какъв начин страната ще си вземе всичко, Тома Биков от ГЕРБ дефинира това като „ милиционерски номера “.

„ От тази естрада не е редно да се лъже. Призовавам, когато има закани, изключително от културния министър, да го спирате. Поне да беше Бойко Рашков, щеше да е еротично “, означи Биков.

Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС също възрази от трибуната държанието на министъра и се обърна към ръководителя на Народното събрание.

„ Отчетливо би трябвало да се каже, че отговаряте за реда в залата, а и за това да няма обиди, закани и непочтено държание към министър и към депутатите. Вземете отношение по държанието на този човек, служебния министър на културата и да му напомните, че мястото на всеки от тези 240 депутати тук се дефинира от българския гласоподавател. Само по този начин ще върнете парламентаризма и ще покажете на всеки, дръзнал да обиди тази зала, че мястото му не е тук. Минеков вън! “, прикани Атанасова.

Последва въпрос към министър Минеков от Тошко Йорданов от Има Такъв Народ за други случаи, като този в „ Труд “.

„ Това са два етажа от НДК с отпаднала нужда, заети от ГЕРБ. Изглежда, че партията е била бедна. Като пресметнахме, за времето на прилагане загубите са 6 млн. лева “, посочи министърът на културата.

Народният представител Росен Желязков от ГЕРБ отговори на министъра, че 16 и 17 етаж, заети от ГЕРБ, са част от административната постройка на НДК и това е изключително значимо за всички политически партии, тъй като не става дума за площи, които са част от Националния замък на културата.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР