ДПС са ентусиазирани в сегашната ситуация. БСП изглеждат уклончиви, но

...
ДПС са ентусиазирани в сегашната ситуация. БСП изглеждат уклончиви, но
Коментари Харесай

Социолог с прогноза за кабинет от 4 партии - ГЕРБ, ДПС, БСП и ИТН

" Движение за права и свободи са въодушевени в сегашната обстановка. Българска социалистическа партия наподобяват уклончиви, само че също ми се коства, че с наслада биха приели покана да вземат участие в този кабинет. Същото важи и за Има Такъв Народ. По скоро вървим към проект Б, в който ще има кабинет от 4 партии - ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ ". Това съобщи пред БНР Добромир Живков - шеф на социологическа организация " Маркет линкс ".

Той съобщи, че не знае какъв брой ще е продължителността на живот на възможен подобен кабинет. Според него локалните избори ще трансформират политическата обстановка.

" Кандидатурата на Мария Габриел е подобаваща от позиция на това, че ясно акцентира европейският път на България. Тя може да бъде лице на подобен кабинет. От друга страна не би трябвало да забравяме, че ГЕРБ се ръководи еднолично от Бойко Борисов и би трябвало да се замислим дали кандидатурата не е единствено заслон. ГЕРБ понастоящем демонстрира сериозен ангажимент с промените, най-малко на думи. Дяволът е в детайлите ", добави той.

Според него сновната цел на Борисов не е толкоз надцакване с ПП-ДБ. За ГЕРБ и Борисов е доста по-важно да покажат подготвеност за взимане на значими решения и промени, изрече мнението си Добромир Живков. По думите му на втори проект стои политическото опълчване.

Ако се стигне до втори мандат, формулата би трябвало да бъде кабинет без партийна декорация, с чисто експертен профил на всички министри, счита още социологът. Според него обаче това е доста малко евентуален вид.

Изборите наподобява, че не трансформират фрапантно картината, само че виждаме, че има фактори, които водят до смяна в държанието на някои от главните играчи, приключи социологът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР