ДПС призова за оставка на Валери Симеонов като вицепремиер или

...
ДПС призова за оставка на Валери Симеонов като вицепремиер или
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Предсрочните избори са на хоризонта, властта се търкаля по жълтите павета

ДПС прикани за оставка на Валери Симеонов като вицепремиер или в случай че това не стане, на цялото държавно управление. Партията прикани и за нов модел на ръководство с народен консенсус. Темата бе коментирана и в „ Офанзива с Любо Огнянов ” по Канал 3 от един от най-опитните депутати в Движение за права и свободи Рамадан Аталай.

„ Едва ли не се стартира концепцията, че Движение за права и свободи слага ултимативно този въпрос към ръководещите. Знаете, че Движение за права и свободи в никакъв случай не е поставяло ултиматуми. Ултимативно очевидно го одобряват тези, които са гузни ", сподели Аталай. 

" Представете си един сякаш вицепремиер ултимативно наскърбява една уязвима група хора, а по-късно излизат работодателите и го пазят. Че дори и синдикати. А на всички е известно, че отношението към тези хора е симптом за цивилизованост ", добави депутатът от Движение за права и свободи.

" Така че това не е ултиматум. Цялото общество би трябвало да отбрани тези хора. А този политик няма място в политиката. Тези обединения нямат място в ръководството. И тук ГЕРБ разреши на тези обединения да влязат в ръководството ", добави Аталай. 

" Демокрацията е застрашена, тъй като този човек сподели „ сякаш заболели деца ”, „ кресливи майки ”, атакува стара жена на границата. Защото хората са в условия да се опасяват, по тази причина е застрашена демокрацията ”, разяснява още той. 

На въпроса дали Движение за права и свободи няма да вдигне червен картон на ГЕРБ за приемането на бюджета, гостът отговори: 

 „ Бюджетът е на ръководещите. Никога Движение за права и свободи не е подкрепяла бюджета, в случай че е в съпротива. Но постоянно сме били задоволително виновни, когато ръководещите са сложени в ъгъла и нямат по какъв начин да продължат да градят държавноста, да подкрепим стабилността. А в този момент е моментът, в който ръководещите би трябвало да видят, че Валери Симеонов няма място в ръководството ”, сподели депутатът.

Какво обаче желае Движение за права и свободи – да си тръгне единствено Валери Симеонов, единствено НФСБ или „ Обединени патриоти ”.

„ Това не е наша работа, а проблем на премиера, който би трябвало да реши, дали може да ръководи с тези хора. Защото от понеделник до петък един скандал, а по-късно си изкарват кирливите ризи. Смешно е ", сподели още Аталай.

Той описа още, че на семинара на Движение за права и свободи е бил изработен анализ по браншове на политиките. Той е посочил, че в нито една област не се мисли в вероятност. Като образец Аталай даде бранша енергетика. 

Относно обвиняванията против предприемачи и въобще отношението сред бизнеса и властта националният представител посочи:

„ Аз доста добре помня, когато министър председателят награждаваше Прокопиев. Тогава не са ли видели проблеми, свързани с него ", попита Аталай.

" Кирил Домусчиев, пък излиза и споделя, че ще изкара 20 хиляди души на площадите. А до през вчерашния ден бяха един против различен с Валери Симеонов. Значи има зависимости сред тези две страни ”, разяснява още политикът. 

Относно думите на Цветан Цветан, който даже благодари на Движение за права и свободи, че са се държали отговорно по избрани тематики,  Рамадан Аталай сподели, ме има различен взор върху думитеу му. 

„ Цветанов мисли, че сме положителни единствено когато мълчим. А когато отиваме на избори... в този момент ще ви кажа неотдавна имаше едни частични избори в Суходол – и още веднъж методите на ГЕРБ – регионални управници седят пред секциите, в това число и ММА бойци. И по този начин е в дребните обитаеми места - чиновници се карат да вървят да гласоподават. Държат ги в боязън да не си изгубят работата. Защото, кой знае какво ще реши на следващия ден Валери Симеонов ”.

„ Нашият звук не е корав, с цел да изкараме някакви дивиденти. Този пърламент още със съставянето на държавното управление изчерпа доверието в европейските институции. Никой в Европа не е склонен националистически обединения да вземат участие в ръководството – без визия, без стратегия. Покажете им някаква тяхна стратегия, с изключение на национализма им ”, сподели още депутатът.

Рамадан Аталай направи коментар и във връзка с президента Румен Радев. 

„ Не съм човек, който да дава оценка на висшестоящи институции, изключително на президента. Дори на свои сътрудници постоянно съм избягвал да давам оценки. Президентската институция може би се пробва да бъде коректив на избрани недемократични дейности. И завършвам с това. Той би трябвало да се ориентира в своите отговорности и националния интерес. Двама генерали, даже и с високо его, са длъжни да седнат, да се схванат в интереса на България ”, сподели националният представител.

" Мисля, че по натурален път предварителните избори към този момент са на хоризонта. Властта се търкаля по жълтите павета, никой не се навежда да я вземе, споделяше Дончева. Сигурно от боязън, че Движение за права и свободи е откъм гърба ", заключи той в отговор на въпрос близо ли са предварителните избори.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР