ДПС почерпи ценен опит от Италия – държавата да вземе

...
ДПС почерпи ценен опит от Италия – държавата да вземе
Коментари Харесай

ДПС: Държавата може да национализира „Лукойл“ както в Италия

ДПС почерпи скъп опит от Италия – страната да вземе „ Лукойл “, както стана в последните дни на Ботуша. Но единствено в случай че има потребност, изясни зам.-председателят на придвижването Йордан Цонев на брифинг в Народното събрание, представен от „ 24 часа “.

„ Ние търсим и тази опция, която се е случила в Италия, в случай че можем да я изпълним и в България “, сподели Цонев.

„ Смятаме, да бъде неразрешен износът, само че през днешния ден дойде новината, че другата рафинерия, която „ Лукойл “ има в Италия, е предходна под контрола на италианското държавно управление, с цел да може да обслужва стратегическите ползи на Италия “, обявиха от Движение за права и свободи

Чуха се доста въпроси, че в случай че износът спре, рафинерията ще спре работа и в България ще има проблем с доставката на дизелово гориво. Нашата цел е, в случай че се забрани износът, с продължаването на работа на рафинерията, да се обезпечи на ниска цена гориво за българските жители, сподели Цонев.

Търсим и тази опция, която е направена в Италия, в случай че се наложи да я създадем и в България. Ще продължим работа по тематиката, дали ще е със законодателен акт, дали ще бъде посредством златната акция или по някакъв различен метод, само че ще се опитаме да изпълним това наше желание, добави Цонев.

Той акцентира, че желанието на Движение за права и свободи е в унисон с желанието на Европейски Съюз да наложи ембарго на съветския нефт и с това, че Европейски Съюз даде правото на страната ни да употребява 2 години съветски нефт. Но правото е обещано единствено, с цел да се употребява за облекчение на българските жители, заключи зам.-председателят на Движение за права и свободи.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР