ДПС очаква парламентарни по-рано от очакваното. Това обясни депутатът от

...
ДПС очаква парламентарни по-рано от очакваното. Това обясни депутатът от
Коментари Харесай

ДПС очаква избори до месец-два, кампанията вече е започнала

Движение за права и свободи чака парламентарни по-рано от предстоящото. Това изясни депутатът от придвижването Халил Летифов. Пред Българска национална телевизия той предвижда, че избори ще има до месец-два. Мандатът на държавното управление на Бойко Борисов изтича напролет следващата година. Повече от два месеца обаче има митинги с искане за оставката на кабинета и на основния прокурор Иван Гешев.

В същото време Движение за права и свободи оферират съставянето на експертен кабинет като кой да го оглави е въпрос на договаряния. Летифов, разяснявайки връзките сред президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов, изясни, че сега има война сред институциите, от която следва групова безнаказаност. Това обаче трябвало да се промени, само че, с цел да се случи това, трябвало да се загърби популизмът.

" Очевидно е този нарушен разговор сред тях, явна е тази война против институциите. Затова и ние поискахме оставките както на министерския съвет, по този начин и на президента. Това ще е крачка обратно, с която считаме, че в действителност разговорът ще стане вероятен ", съобщи депутатът.

Той добави, че Движение за права и свободи са взели участие в избирането на Радев с концепцията, че той ще бъде контрапункт на политиката им на реваншизъм. Това обаче не се случило.

" Ние виждаме същото, от другата страна обаче, с противоположен знак. Още от същото, само че с противоположен знак ", сподели Летифов. Според него Радев не е осъзнал защо служи президентската институция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР