ДПС обвини премиера Кирил Петков и вицето му Асен Василев

...
ДПС обвини премиера Кирил Петков и вицето му Асен Василев
Коментари Харесай

ДПС хвърли бомба: Петков и Василев продължават да работят с китайци, получили златни паспорти

ДПС упрекна премиера Кирил Петков и вицето му Асен Василев в продължаваща скица за разпределяне на " златни " паспорти, макар признатите през днешния ден текстове за тяхната възбрана. А водачът на Движението Мустафа Карадайъ непосредствено уличи Петков в неистина, откакто предходната седмица той е заречен на депутатите от първия ред на Народното събрание да поддържа законопроекта на Движение за права и свободи, който предвиждаше цялостна инспекция на всяко капиталово поданство, получено у нас. Днес текстовете на Движението бяха отхвърлени.

Според Йордан Цонев има съответна връзка сред олигарха Иво Прокопиев, министър-председателя и финансовия министър, дружно с шефа на Агенцията за поощряване на вложенията и част от директорския съвет на ББР Стамен Янев.

" Затова настоявахме за цялостна инспекция на всяко обещано поданство. Само по този начин ще рухне митът за присъединяване на Движение за права и свободи и Делян Пеевски в тези схеми и ще излязат нескрито същинските търговци на поданство и престояване у нас.

Движение за права и свободи ще отиде до край и ще покажем кои са същинските ползватели на тази екстра, кои са осребрили опцията и кои сглобиха схемата " Магнитски ", съобщи Цонев.

А Хамид Хамид добави, че през днешния ден маските са паднали. " Никой не поддържа законопроекта ни за цялостна инспекция на всеки съответен случай на инвестиоцонно поданство. Миналата седмица персонално Петков се спря при нас и даде обещание да поддържа законопроекта. Но очевидно се опасява. От какво се опасяват Петков и Василев?

Дали ги е боязън, че ще излязат нескрито всички китайци, с които не престават да работят или че ще се разкрият схемите им с кръга " Капитал "? Всичко води до марионетките на Иво Прокопиев - Асен Василев и Кирил Петков ", отсече депутатът. И насочи особено внимание по тематиката към две покупко-продажби - концесията на летище " Пловдив " и Индустриалната зона в Божурище.

" Дали това не са същите китайци, на които Асен Василев открадна интелектуална благосъстоятелност и я продаде за някой лев отново на китайците? Дали не са същите китайци, представители на техните служби, за които Европейска комисия от дълго време ни сигнализира? Дали не са тези китайци, които влагат посредством Индустриална зона - Божурище посредством Стамен Янев и Кирил Петков? Дали откъм гърба отново не стои Прокопиев? ", пита Хамид.

Карадайъ съобщи още, ще осведоми сътрудниците на Движение за права и свободи в Екологичен потенциал за протичащото се у нас. Въпросите ще засегне и пред представителите в Европейска комисия.

" Всеки съответен случай ще бъде тестван и те ще бъдат осведомени. Г-н Кирил Петков пред камерите и пред вас сподели, че е поел ангажимент пред Движение за права и свободи, че ще поддържа нашето предложение да се извършат инспекции. Виждаме следващата неистина от тяхна страна. Въпросът тука опира и до друго - кой кого, по какъв начин и за какво прикрива и се лъже. Защото господин Петков, като поема този ангажимент, чакахме, че най-малкото от парламентарната група на социалдемократите - " Промяната ", ще поддържат предлагането ни за инспекции. За този кръг очевидно обстоятелствата нямат никакво значение. За тях е значимо те посредством своите проксита и медии какви внушения ще създадат и те се оказват доста по-важни от фактическата картина ", съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. И добави, че би трябвало да се открие обвързаността сред Стамен Янев и " съпремиерите " Петков и Василев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР