ДПС обмисля законодателни инициативи за намаляване на ДДС за хляба,

...
ДПС обмисля законодателни инициативи за намаляване на ДДС за хляба,
Коментари Харесай

ДПС предлага намаляване на ДДС за хляба, лекарствата и книгите

Движение за права и свободи обмисля законодателни начинания за понижаване на Данък добавена стойност за хляба, медикаментите и книгите, оповестиха депутатите Делян Пеевски и Йордан Цонев.

„ Колегите ще ви опишат и ще се забележим скоро. От всички ще търсим поддръжка ", сподели Пеевски.

„ Ще проведем срещи, несъмнено, с сектора - фармациите и по този начин нататък, тъй като не е еднопосочно. Не желаеме да бъдем популисти. Не е еднопосочно. Ние би трябвало да сме безусловно сигурни, че цените ще паднат, с цел да го създадем, тъй като другояче може да се получи противоположният резултат. Те задържат цените и единствено да им се усилят облагите, по тази причина в този развой ще стартираме поредност от такива срещи и вие ще бъдете очевидци ", сподели Йордан Цонев.

От Движение за права и свободи акцентират като най-важно предлагането за безвъзмезден пакет за детските градини.

„ Предвиждаме строителство на детски градини и то в доста огромни размери. От бюджета да се пренасочи оня запас, който беше за саниране на детски градини, само че в този момент ще обмислим да бъде и гратис, с цел да могат майките да се осъществят и да работят. Това е голям проблем в цялата страна. Видяхме го, не е единствено в София ", изясни Йордан Цонев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР