ДПС няма да подкрепят предложената програма, структура и състав на

...
ДПС няма да подкрепят предложената програма, структура и състав на
Коментари Харесай

ДПС няма да подкрепят предложения кабинет

ДПС няма да поддържат препоръчаната стратегия, конструкция и състав на Министерски съвет, тъй като не са взели участие в никакви диалози за тях. Това сподели пред Народно събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

" Но ние ще бъдем градивна съпротива и ще дадем своя принос в поддръжка на благосъстоянието на българските жители, възобновяване на демокрацията и държавността, както и отбрана на правата и свободите на всеки български жител ", сподели Карадайъ.

Карадайъ сподели, че народът е упълномощил доста тежки задания на своите управници.

" Народът изиска смяна - същинска, работеща смяна, а не замяна. Ние от Движение за права и свободи желаеме смяната да се случи. Ако се върнете в годините обратно ще видите, че Движение за права и свободи постоянно е апелирало за промени във всички браншове. Това не се случи и повече отсрочване на нужните промени не може да се позволява. Ковид рецесията, икономическата, обществената, институционалната, от ден на ден възходящата беднотия, няма да се решат с липса на институции, още по-малко с антиДПС реторика и експанзия. Ние от Движение за права и свободи ще подкрепим нужните решения в поддръжка на благосъстоянието на българските жители, които подсигуряват решение на рецесиите, нормалност в политиката, възобновяване на демократичните устои на страната и на държавността, както и преустановяване на всевъзможни корупционни практики ", сподели Карадайъ.

Заяви, че техните гласоподаватели чакат отбрана на правата и свободите на всеки български жител, необратимост на демокрацията, обикновено действие на органите в страната и ефикасна битка с корупцията. По думите му обаче организацията и провеждането на изборите надалеч не са съдействали за вяра в тази посока. За гласоподавателите на Движение за права и свободи през днешния ден аналогията с тоталитарното време е реалност, сподели Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи сподели още, че българските жители чакат незабавно превъзмогване на рецесиите и решение на проблемите им, повишение на приходите, поради което има потребност от постоянен кабинет, който да покрие тези упования.

Карадайъ прикани: " Да осъдим погазването на Конституцията и законите на страната, и полицейщината и да защитим демокрацията и държавността ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР