ДПС-Ново начало“ е на избори, това е най-нормалното. Няма раздвояване.

...
ДПС-Ново начало“ е на избори, това е най-нормалното. Няма раздвояване.
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Има едно ДПС, има и отцепници. Ахмед Доган е от земеделците

„ ДПС-Ново начало “ е на избори, това е най-нормалното. Няма раздвоение. Има едно Движение за права и свободи, има и отцепници. ДПС е на избори, друга тематика няма “, съобщи Делян Пеевски в коридорите на Народното събрание.

„ Ахмед Доган е от земеделците. Всички, които са изменили на Движение за права и свободи, са се самоизключили. Движение за права и свободи отива на избори, единственото, което мога да кажа на нашите гласоподаватели е – ново начало, без дерибеите “, добави Пеевски в отговор на въпрос дали го тормози решението на Върховния административен съд, което се чака по жалбата на крилото около Ахмед Доган.

Той коментира предложението на Бойко Борисов за промяна на изборната система и въвеждането на мажоритарен и симетричен избор.

„ Нищо не би трябвало да се трансформира. Виждали сме в предишното, че това мажоритарното не е окей, за нас в този момент системата работи добре, промени не трябват “, съобщи Делян Пеевски.

В сряда Върховен административен съд дефинитивно реши, че изборната комисия би трябвало да записва „ ДПС-Ново начало “- обединението на Делян Пеевски, в която влизат Движение за права и свободи, „ Български глас “ и „ Новите водачи “.

Днес съдът ще преглежда жалбата от коалиция „ Демокрация, права и свободи –  Движение за права и свободи “ на Ахмед Доган за отхвърли на Централната изборна комисия да ги включат в изборите.

Депутатите, близки до Ахмед Доган, ще се явят с обединението „ Алинас за права и свободи “. В нея влизат партиите СБОР и Земеделски национален съюз.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР