ДПС намериха и във войната повод да атакуват за пореден

...
ДПС намериха и във войната повод да атакуват за пореден
Коментари Харесай

ДПС отново насочва прокуратурата към Кирил Петков

ДПС откриха и във войната мотив да нападат за следващ път премиера Кирил Петков поради така наречен " златни паспорти ”.

Преди дни страните-членки на Европейски Съюз се схванаха, че ще работят за ограничението на поданството против вложения на богати руснаци, като част от наказателните ограничения срешу Русия поради нашествието в Украйна. Днес от придвижването оповестиха, че заради разширението на глобите, те ще добавят сигнала си до прокуратурата, в който се свързваха премиера със " златните паспорти ”.

Хамид Хамид от Движение за права и свободи разгласи на брифинг в Народното събрание, че в свое изявление като длъжностен министър на стопанската система, Кирил Петков е съобщил, че е упълномощил на тогавашния си заместител Калина Константинова да извърши инспекция за възможни нарушавания в процедурата " поданство против вложения " и да вземе ограничения. Министерство на стопанската система е следвало да изготви разпоредба, посредством която да реализира цялостен надзор – и прелиминарен, и следващ, на всяка инвестиция, която е съображение за придобиване на поданство или непрекъснато престояване, уточни Хамид.

Наредба няма и по тази причина придвижването ще алармира прокуратурата за безучастие от страна на Петков при осъществяване на служебните му отговорности. Хамид подсети и за концепцията на Движение за права и свободи да се ревизира всеки публикуван " златен паспорт ”, с цел да се разбере дали измежду получилите такива документи има богати съветски жители.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР