„ДПС е в опозиция и това до голяма степен предопределя

...
„ДПС е в опозиция и това до голяма степен предопределя
Коментари Харесай

Карадайъ намекна, че ДПС ще подкрепи вота на недоверие на БСП

„ Движение за права и свободи е в съпротива и това значително предопределя нашето държание при възможни вотове на съмнение. Не сме търсени за съвещания от Българска социалистическа партия. Имаме свои претекстове и причини, само че ще изчакаме да забележим тези на левицата ", съобщи в утринния блок на Нова телевизия ръководителят на придвижването Мустафа Карадайъ по отношение на претенции избор на съмнение от Българска социалистическа партия по тематиката "Здравеопазване ". По думите му той е сериозен политически инструмент в парламентарната република.
„ Дебатът по тематиката е част от триумфа на даден избор на съмнение. Той създава един политически резултат, а самото гласоподаване – друг”, разясни той.
По думите му днешното „ популистко-националистическо управление” е без ясни стратегия, визия, цели и посока. Карадайъ съобщи, че на обществото се внушава, че няма опция на ръководство, а това не е по този начин и даде за образец точно Движение за права и свободи.
„ В края на седмицата ще имаме семинар, на който ще актуализираме програмата си при новите действителности в народен и европейски проект. Движение за права и свободи сме най-подготвените за присъединяване във властта спрямо останалите политически партии, в това число и дейностите на днешната власт”, съобщи Мустафа Карадайъ, допълвайки, че Движението не споделя политиката „ стани, с цел да седна”.
„ Тази политика да разруша преди да знам какво ще върша и без спор за развиването на страната е безотговорна”, добави Карадайъ.
Той бе помолен да разяснява спора сред премиера и президента и къде стои Движение за права и свободи в него. По думите му спорът сред институциите е част от рецесията в страната и оцени сегашната обстановка като рецесия в държавността.
„ Движение за права и свободи би застанало зад една управническа стратегия за ускорено развиване на страната, учредена на ценностна база”, добави Мустафа Карадайъ.
Той разяснява и покупката на Топлоелектрическа централа Варна от почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.
"Законът не не разрешава на политици да подписват търговски покупко-продажби ", сподели Карадайъ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР