ДПС е против идеята на ГЕРБ да отпадне забраната за

...
ДПС е против идеята на ГЕРБ да отпадне забраната за
Коментари Харесай

ДПС леко назад от новата коалиция - против идеята на ГЕРБ да отпадне оповестяването на социологически проучвания

ДПС е срещу концепцията на ГЕРБ да отпадне възбраната за обявяване на социологически изследвания в деня за размисъл и в деня на вота.

От придвижването са обезпокоени, че сходно разгласяване на анкети може да обърне резултата преди приключването на изборния ден. "Докато не се оправим с подправените вести и с киберсигурността, тази възбрана би трябвало да остане ", аргументира се Хамид.

"Кой ще понесе отговорността, в случай че няколко медии извърнат изборния резултат в 17 ч. следобяд в изборния ден ", попита юристът от Движение за права и свободи. Повод за позицията му са импортираните през вчерашния ден ремонти в Изборния кодекс от страна на ГЕРБ и Обединените патриоти да отпаднат социологическите анкети в деня за размисъл и за гласоподаване.

Хамид напомни, че тази възбрана бе въведена преди години, с цел да бъдат избегнато манипулиране на публичното мнение по средата на изборния ден. "Трябва ли да отменим и Закона за придвижване по пътищата, тъй като водачите карат с превишена скорост? Този мотив не е толкоз заможен ", безапелационен е Хамид Хамид.

От Българска социалистическа партия също споделиха, че не харесват предлагането на ГЕРБ и най евентуално няма да го поддържат.

При Патриотите още веднъж лъсна разнобой, откакто и Валери Симеонов не утвърди концепцията. Той настоя Съвет за електронни медии да си прави работата и да постанова наказания на нарушителите. Аргументът на вносителите е, че така и така доста медии нарушават закона, само че не могат да бъдат санкционирани, тъй като оповестяват социологическите данни като разнообразни музикални и други ранглисти, заяви Канал 3.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР