ДПС е против държавата да закупи акции от ЧЕЗ, за

...
ДПС е против държавата да закупи акции от ЧЕЗ, за
Коментари Харесай

ДПС намекна, че и Борисов, и Теменужка Петкова са знаели за сделката с ЧЕЗ

ДПС е срещу страната да закупи акции от ЧЕЗ, с цел да може да управлява енергийното сдружение, което се чака да отиде в ръцете на Гинка Върбакова от Пазарджик.

Сделката скандализира обществото ни през последните седмици, защото никому незнайната компания на Гинка купува акциите на най-голямото енергийно сдружение.

Позицията на Движение за права и свободи по договорката за ЧЕЗ е изразена през днешния ден на семинар на партията на Доган, оповестява Българска национална телевизия.

„ Движение за права и свободи е твърдо срещу влизането на страната в ЧЕЗ и национализацията на ЕРП-то, както и на което и да било сдружение “, сподели специалистът по енергетика в Движение за права и свободи Рамадан Аталай.

Ако страната влезе в ЧЕЗ, ще е виновна за цените на тока и митингите ще бъдат пред Министерски съвет.

Закритото съвещание

Аталай разкри какво е станало ясно по време на закритата част на съвещанието на двете комисии, на което бе изслушана Гинка Върбакова. А точно, че управляващите са били осведомени за договорката и договарянията, които се водят с ЧЕЗ в Прага.

Аталай посочи още, че министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова е познавала Гинка Върбакова от 20 година, евентуално е била осведомена с договарянията за ЧЕЗ, които тя води и съвсем несъмнено е уведомила премиера.

По време на закритото съвещание станало ясно още, че компанията на Гинка – „ Интерком – България “ няма нито финансов, нито какъвто и да било потенциал да осъществя тази договорка и да ръководи ЧЕЗ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР