ДПС е готово за Ново начало в улсовията на съвременни

...
ДПС е готово за Ново начало в улсовията на съвременни
Коментари Харесай

Илхан Кючюк обеща Ново начало за ДПС на Националната конференция

ДПС е готово за " Ново начало " в улсовията на модерни условия и провокации. Това стана ясно от отчета на XI-та Национална конференция на Движение за права и свободи, показан от евродепутата Илхан Кючюк, предаде кореспондент на " Фокус " .

Кючюк означи, че XI-та Национална конференция на партията се провежда  " в сериозен миг от развиването на модерното общество и познатите ни форми на народна власт и икономическо развиване, както и в сериозен миг от развиването на България ". 

Той акцентира, че в тази динамична и изменяща се среда всяка една партия би трябвало да проучва ситуацията и да реагира съгласно формиращия се нов международен ред.

Евродепутатът подчертава върху опълчването по линията глобализъм и шовинизъм и съобщи, че Движение за права и свободи слага проблемите на хората. Той набеляза целите на Движението. Сред тях са достъпът до енергоносители, енергийната сигурност, мирът, демографията и други. 

Кючюк разяснява и провокации пред Европейския съюз. Според него Европейски Съюз би трябвало да промени водачеството, организацията и инструментите си. Освен това, подобряване на конкурентоспособността, преходът към зелена стопанска система, цифрова промяна и доста други.

Евродепутатът, несъмнено, подчертава и върху всички провокации, пред които страната ни бе изправена в последните няколко години. 

" Безвремието на поредност служебни държавни управления, които ръководят България тъкмо в интервала на рецесии, води до тежко закъснение на страната ни в вложението на финансовия запас от европейската взаимност, изразена в Механизма за възобновяване и резистентност и Политиката на доближаване. И при започване на 2024 година  процентите на действителното осъществяване, т.е. разплатени средства е впечатляващо невисок – 2,9 % за Плана за възобновяване и резистентност и 2,34% по оперативните стратегии за интервала 2021-2027 година.

Бавното превъзмогване на Кризата, провокирана от Ковид-19 и последвалата я икономическа рецесия съответстват в България с интервал на политическа неустойчивост, която бързо се трансформира в политическа рецесия, предизвикала 5 поредни безрезултатни парламентарни избори ", съобщи той.

Илхан Кючюк изреди вътрешнополитическите проблеми в демографията, енергетиката, защитата, земеделието, опазването на здравето, стопанската система и други.

В края на отчета бе посочено, че Движение за права и свободи ще работи за подсилване на своите структури, изпълняването на настояванията на своите гласоподаватели и действието на институциите във вътрешнополитически проект, а във външнополитически - възстановяване на връзките с Република Турция, отстояване на ролята и дейностите на Европейски Съюз и оказването на поддръжка за Украйна.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР