“ДПС е една от партиите на подмяната, на мимикрията, на

...
“ДПС е една от партиите на подмяната, на мимикрията, на
Коментари Харесай

Корман Исмаилов по Дарик: ДПС стана политико-мафиотска организация, а председателите се инсталират

“ДПС е една от партиите на подмяната, на мимикрията, на това “едно се приказва, друго се прави ”. Ако хората тогава на 10-и и след 10 ноември, бяхме прочели досиетата, по напълно различен метод щяха да се случат нещата ”. Това сподели в “Дребният шрифт ” с Явор СидеровКорман Исмаилов, някогашен ръководител на младежкото Движение за права и свободи и някогашен народен представител. По думите му към този момент е паднал и митът за Ахмед Доган като отстъпник.

“Експлоатирайки контузията на възродителния развой, обещавайки им положително бъдеще и права и свободи, тези хора съумяват доста добре да укрепнат стопански и да бъдат в обстановката на балансьор ту вляво, ту вдясно, консумирайки власт. Те са незаобиколим фактор - за положително и за зло ”, акцентира Исмаилов.

Той е безапелационен, че в Движение за права и свободи към този момент няма нищо достоверно, нищо обвързвано с концепциите и полезностите. “Тази партия към днешно време се трансформира в политико-икономическо-мафиотска организация и конструкция. Там няма нищо общо с демократичния политически развой, където предвид на заслугите, се избират водачите, или предвид на техния мисловен багаж. Там всичко се спуска от горната страна, симулира се развой на взимане на решения, а решенията са авансово решени. Председателите биват конфигурирани, хващат те за яката. Винаги идва един миг обаче, когато те деинсталират.

Това е казусът с Местан, с Карадайъ, това ще бъде казусът и със идващия ръководител ”, акцентира някогашният ръководител на младежкото Движение за права и свободи. Той изясни, че в случай че индивидът на управителния пост не е наясно по какъв начин е подложен, е добре да си е взел парашута, с цел да може да скача през прозореца, като му кажат “скачай ”.

След като Мустафа Карадайъ подаде оставка като ръководител преди дни, почетният ръководител на придвижването - Ахмед Доган - сподели, че се връща. Според Исмаилов “той в действителност на никое място не е отивал ”. Очакванията му са да чуем Доган да споделя “Катарзис изживяхме, доста сбъркахме, има доста закани, войни, дайте да се обединим ”. Всички неверни решения в Движение за права и свободи са негови решения, на Доган, безапелационен е Исмаилов.

По думите му Движението за права и свободи подсигурява натрупванията и старините на Доган.

“Корупцията и пионките са конфигурирани на всички места. А в партията в никакъв случай няма да бъде позволен спор ”, акцентира той.

Корман Исмаилов заключи обстановката с виц на Радой Ралин: “Обладаха властта, само че не я оплодиха “.

Припомняме, че откакто Карадайъ подаде оставка, Делян Пеевски остана единствен ръководител на Парламентарната група на Движение за права и свободи. Пеевски споделяше поста с подалия оставка ръководител на придвижването Мустафа Карадайъ,като двамата бяха съпредседатели.

Има импортирано писмо до ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, с което го уведомяват, че народните представители от ПГ на Движение за права и свободи са взели решение за смяна в управлението на групата и избиране на ръководител на ПГ на Движение за права и свободи на извършено съвещание на 8 ноември тази година.

Почетният ръководител доктор Ахмед Доган поема оперативното управление на партията до провеждането на Национална конференция, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.

Не са ясни претекстовете за този неочакван ход на Карадайъ, който обаче бе плануван от доста негови съпартийци. На рождения му ден почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган му пожела мяра в персоналния живот и в политиката, което мнозина разгадаха като жълт картон от негова страна към водача.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР