ДПС е било потърсено от двете най-големи парламентарни групи за

...
ДПС е било потърсено от двете най-големи парламентарни групи за
Коментари Харесай

ДПС няма да пречи в съставянето на кабинет и ще участва в разговори за конституционни промени

ДПС е било потърсено от двете най-големи парламентарни групи за възможна поддръжка за промени в Конституцията. Това разгласи в коридорите пред публицисти водачът на партията Мустафа Карадайъ.

Той акцентира, че Движение за права и свободи " няма да пречи в съставянето " на постоянно държавно управление, само че и няма да взе участие в такова.

" За да се случат промените, ние няма да пречим да се сформира кабинет. Мисля, че бях няма доста явен. Ще участваме в диалозите за конституционна промяна ", сподели Карадайъ.

Изявлението му пристигна след среща сред представители на Движение за права и свободи, ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ), която продължи близо два часа. Сред участниците в нея са били лица от трите обединения, в това число Мария Габриел, Десислава Атанасова, Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Карадайъ и Делян Пеевски.

" Обсъдихме полето на диалозите. Темите, по които можем да си приказваме. Това е доста значимо - като се приказва, да се знае защо се приказва. Не сме обсъждали кабинет и ние не участваме в кабинет и в диалозите за (съставяне на) подобен ", безапелационен беше водачът на Движение за права и свободи.

Преди дни обаче самият той изиска основаване на държавно управление, само че без присъединяване на " Продължаваме промяната ", които назова " Рамбовци, взимащи решения за разпра с опозицията ". Карадайъ сподели, че към момента застава зад думите си и се надява в този кабинет " да няма Рамбовци ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР