ДПС даде решаваща подкрепа на кандидати на ГЕРБ за кметове.

...
ДПС даде решаваща подкрепа на кандидати на ГЕРБ за кметове.
Коментари Харесай

Раята плати 220 млн на агата, за да подкрепи ДПС ГЕРБ на изборите

ДПС даде решаваща поддръжка на претенденти на ГЕРБ за кметове. Това стана на втори тур, защото на 27 октомври гласоподавателите на придвижването бяха инструктирани да гласоподават за общинските листи на Движение за права и свободи. Изключение бе Кърджали, където Хасан Азис завоюва пети мандат на първи тур. Но това е напълно друга тематика.
Това, за което приказваме – схемата за избор на общински съветници, а по-късно яка поддръжка на гербаджийските кандидат-кметове в доста селища. Направили са го посредством свои медиатори в ромски квартали. Поне по този начин настояват анализатори от средите на придвижването, които чудесно познават кухнята на изборните акции. Те са безапелационни, че тази поддръжка е платена и коства 220 млн лв.. Те бяха отпуснати от държавното управление за разширение и модернизиране на пристанищната инфраструктура в региона на Варна през идващите 3 години. Парите са заложени в държавния бюджет за 2020 година

Голямо съвпадане е, че в същата посока са и проектите на сдружението, чийто притежател е почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Спомняте си, че той купи Топлоелектрическа централа „ Варна “ и пристанището към нея. Макар удълбочаването на пристанището да доста остаряла тематика, внезапно в този момент се вадят стотици милиони, когато пристанището стана благосъстоятелност на Доган. Парите, естествено, са на българските данъкоплатци, само че ги вадят финансовия министър Владислав Горанов (считан от някои за непосредствен на Делян Пеевски и кръга #Кой) и министър председателят Бойко Борисов.

Ако хипотетичната скица е вярна, а логиката сочи в тази посока, излиза, че жителите дават 220 милиона, с цел да се подписват подмолни политико-икономически покупко-продажби с аромат на корупция. Поне по този начин наподобява в профил, а и хора от средите на придвижването, поискали анонимност, настояват тъкмо това.

Според тях е доста необичайно, че министър Горанов не споделя по какъв начин ще бъде експлоатирано пристанището, откакто се модернизира и кой ще прибира облагите от осъществяваната активност.

Засега държавното управление предлага средствата да бъдат разпределени в продължение на 3 години. За 2020 година са заложени 111 млн.лв, за 2021 година - 131 млн. и за 2022 година – оставащите 11 млн. лева

В пристанището ще се построи контейнерен терминал, два терминала за зърно, един за сярна киселина и терминал за петролни артикули.

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган е притежател на Топлоелектрическа централа „ Варна “ и на прилежащото към него пристанище. Наскоро от врата оповестиха, че ще го развиват за обработката на зърно и контейнерни товари, което съответствува с причините на държавното управление.

Неработещият Топлоелектрическа централа на политика пък постоянно е захранван с пари от страната за така наречен " Студен запас ". За придобивката на Доган отиват по 27 милиона лв. на година по това перо.

Едва ли има друга толкоз печеливша частна конструкция в страната, и в същото време толкоз облагодетелствана от страната, тоест от данъкоплатците, разясниха специалисти пред Фрог нюз.

Затова е било толкоз значимо и избирането на Иван Портних за кмет на Варна. Броят на недействителните бюлетини, подадени на балотажа в така наречен ромски секции във Варна, е бил мистериозно по-нисък спрямо първия тур. Това се вижда от протоколите на Централната изборна комисия, качени на нейния уебсайт. В някои секции разликата са повече от 8 пъти, което е същински феномен. Данните от изборите във варненските квартали с преобладаващо ромско население демонстрират, че там спечелилият Иван Портних е мечтан от 92,3%! Не споделяме, че става дума за платен избор, а евентуално за обич. Проф. Михаил Константинов, който заплаши по бТВ, че мненията за пазаруване на ромски гласове, са дискриминация, може да е спокоен. За обич и благодарност става дума във Варна. И тези `чувства нямат нищо общо с Движение за права и свободи, но ни-що.

Детайлите от другите изборни секции са супер забавни, само че ще ги спестим, с цел да не се отвлича вниманието от 220-те милиона, които данъкоплатците с удоволствие дават, пристанището на господин, доктор Ахмед Доган да се преустрои с съвременни терминали.

Няма да отваряме дума и за ултра модерната яхта, с която пори вълните Доган през лятото, нито за съветските охранители, добре въоръжени и тренирани, с цел да обезпечават успокоение на негово превъзходителство почетния ръководител и притежател на премията „ Стефан Стамболов “ за лидерски качества и заслуги… към всичко.

Ако към момента се питате, за какво данъкоплатците (раята) са платили с такова предпочитание стотици милиони за частната идея и упоритости на агата Доган, обяснението е просто. Дадено е на 19 юни 2019 в Народно събрание от Делян Пеевски пред публицисти, които шумолят към корпуленцията му по тематиката за Топлоелектрическа централа „ Варна “: „ Вижтe ceгa, тeмaтa e другa. Тoвa ли e тeмaтa? Виe oткъдe cтe, гocпoдинe? Винaги бих инвecтирaл в прoeкти нa господин Дoгaн.”

Очевидно данъкоплатецът се е вслушал в мъдрия съвет.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР