ДПС да не сваля правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти

...
ДПС да не сваля правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти
Коментари Харесай

Доган заръча на ДПС да не сваля правителството


Движение за права и свободи да не смъква държавното управление на ГЕРБ и Обединените патриоти от власт, тъй като сега няма партия от опозицията, която да образува устойчиво и трайно държавно управление. Такава рекомендация е дал почетният ръководител на Движението Ахмед Доган на коледното празненство в сарая, което се организира в четвъртък вечерта.

" Доколкото разбирам този избор на съмнение (за който Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия се договориха предходната седмица – бел.ред) няма за цел да смъкна държавното управление, а единствено да го поправя и насърчи към положителни каузи. Добре, този акт може да се изтълкува и като рутинна демократична процедура. Но в случай че вотът на съмнение мине, какво вършим? Има ли партия, която е подготвена да ръководи страната след възможни предварителни избори? Моята преценка е, че няма такава политическа мощ от опозицията, която може да поеме отговорността за ръководство на страната към днешна дата ", споделя Доган пред Движение за права и свободи в станалата към този момент " традционна " тирада на маса, която групировката му разгласява като публично послание на уеб страницата си.

" Ако задачата е " стани да седна ", не си заслужава усилието да подложим на тестване общия ни дом. Защото, първо, че тотално ще се изпортим, може някак да се преглътне. По-важното е друго: това държавно управление няма да има по-дълъг живот от няколко месеца. И още веднъж влизаме в рисковата серпантина на предварителни избори единствено и единствено дa си намерим място в централната властова система на страната. Затова дълг на гражданското общество и на всички политически сили е да подсигуряват сигурността и стабилността на страната ", продължава той.

Любопитен миг е, че единствено преди седмица от Брюксел министър председателят Бойко Борисов прикани Доган да вразуми партията си. Пред български публицисти в Брюксел министър председателят приканва президентството, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи " да проявят за тези шест месеца малко разсъдък ". " След това можем да си покажем българския темперамент по най-хубавия метод ", добави тогава той.

Истински се надявам почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, който в интервютата приказва, че страната е над всичко, малко да приказва с тяхната партия, тъй като, както вървят, ясно е, че желаят неуспех на председателството, разяснява Борисов във връзка бъдещия избор на съмнение, деклариран от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Изявлението на Доган, обнародвано на страницата на Движение за права и свободи, е точно в посоката заложена от Борисов, макар че при започване на ноември стана ясно, че почетният ръководител на придвижването е дал картбланш за ремонт на ръководещата коалиция от властта.

В коледното си " послание към нацията " Доган твърди, че " огромният проблем на държавното управление на Борисов е съдружната му политика и по-конкретно включването на отявлени националисти в кабинета ".

" Дори и това не е най-големият грях, тъй като Обединените патриоти имаха шанса да покажат и потвърдят консолидирана обществена отговорност към националните ползи в контестта на общоевропейските политики. Но таман такава значима цел не се реализира с Езика на омразата и експанзията, с Език, който възпроизвежда разделяне и опълчване! ", твърди той.

" В началото е Словото, след това идва Делото. Словото на патриотизма сплотява и ръководи. Езикът на омразата и експанзията разделят и опълчват обществото и нацията. Поставят се под въпрос сигурността и стабилността на Държавата.

Това не е въпрос за свободата на словото, не е проблем даже за достолепието на политическия хайлайф на страната. Това е въпрос за съществуването на демокрацията в България ", продължава Доган.

Според него страната е изправена пред доста съществено предизвикателство - Председателството на Европейски Съюз.

" България ще бъде във фокуса на значими събития и мероприятия. И въпрос на обща политическа и обществена отговорносте да споделяме на естествен европейски политически Език ", счита той.

Доган оповестява на съпартийците си, че от особена значимост е коригиращата функционалност на медиите. " Уважаеми сътрудници, представители на четвъртата власт, покажете какво можете. Дайте вашият положителен дял в общата отговорност за стабилността на България! После си дискутирайте тематиката за връзката на свободата и отговорността на Словото ", приканва Доган.

Пред сътрудниците си почетният ръководител на Движение за права и свободи заключва, че " всяко ръководство си има проблеми, унаследени от предходни държавни управления или основани от настоящо ръководещите ". " Разбира се, те би трябвало да бъдат поправени посредством опозиционни политики. В последна сметка в това се състои и смисълът на политическия плурализъм във всяка демократична страна ", добавя той.

За Движение за права и свободи

Почетният ръководител на придвижването преглежда и обстановката в партията си. Според него официално видяно 2017 година " не беше от най-благодатните за Движение за права и свободи ". " Но от позиция на избрани действия и политики, да вземем за пример новаторско подсилване на партийните структури, както и изключителното активиране на външните контакти с европейските демократични партии е невиждано в историята на Движение за права и свободи. Налице е пробуждане и активиране на общинските и регионални организации на Движение за права и свободи. ЦС и ЦОБ си възвърнаха действителните политически функционалности. ПГ на Движение за права и свободи има респектиращо присъединяване впарламентарния живот на страната ", споделя той.

Доган промяна оше " външният напън " се преобразува в старания за помиряване и обединяване на всички, които са се отделили от Движение за права и свободи. " Ние постоянно сме били доброжелателни, само че и кардинални. Факт е, че не сме се скарали с никого. Всеки, който действително се разкайва-да заповяда. Но Движение за права и свободи си има Устав, който регламентира сходни обстановки. Външното акуширане на аналогични процеси на делене и сливане не е здравословно за нашите гласоподаватели. Въпреки това, ние сме доброжелателни, даже сме длъжни да продуцираме добросъседски връзки с Република Турция и да й помогнем в разговора й с Европейски Съюз. Разбира се, съгласно нашите скромни благоприятни условия ", споделя той.

Доган разяснява и огромния медиен интерес към речта му. Той счита, че във " вътрешно-политически и гео-политически дискурс това значи, че е налице липса на сигурност и на краткосрочна визия за развиване ".

Подумите му " във вътрешно-политически проект предизборната парадигма за президентските и парламентарни избори-2017 година към момента не е стихнала: кой-кого ще " отстрани ", " смачка " или " победи " към този момент работи в личностно измерение и таман по тази причина излиза отвън естествените граници на изложение с Езика на политиката ".

" Обективната несигурност на външно-политическия проспект задава безпокойствие и тревога, което се равнява на " наливане на масло в огъня " във вътрешно-политически проект ", добавя той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР