DP Eurasia, която управлява марката Domino`s Pizza в Турция и

...
DP Eurasia, която управлява марката Domino`s Pizza в Турция и
Коментари Харесай

Domino's Pizza няма да продава бизнеса си в Русия, обявява фалит

DP Eurasia, която ръководи марката Domino`s Pizza в Турция и Русия, разгласи, че е спряла опитите си да продаде съветския си бизнес и е почнала процедура по банкрут на компанията. Това се споделя в прессъобщение на уеб страницата на организацията, информира lenta.ru.

Външният дълг на Domino`s Pizza в Русия се прави оценка на 520 милиона рубли (около 5 млн. долара). Той е напълно погасен от турското дъщерно сдружение от налични парични средства.
 Веригата пицарии Domino's Pizza напуща Дания
Световна верига пицарии, известна и у нас, напуща Дания

Ще бъдат затворени и част от заведенията в Азия

Причината за започване на процедура о несъстоятелност на DP Eurasia са по-тежките условия за правене на бизнес в Русия. Процедурата неизбежно ще докара до понижаване на наличието на групировката в страната, се показва в документа, написа lenta.ru.

" Във все по-трудна среда холдинговата компания DPRussia е принудена да предприеме тази стъпка, която ще докара до преустановяване на опита за продажба на DPRussia като настоящо дружество и неизбежно до понижаване на наличието на групата в Русия. Заявлението за фалит на DPRussia ще бъде подадено в сходство с условията на закона ", се споделя в прессъобщението.
 Domino's пусна пица за... малко над 1 лев на един от най-големите си пазари
Domino`s пусна пица за... малко над 1 лев на един от най-големите си пазари

По този метод веригата се бори с намалялото поради инфлацията търсене

DP Eurasia се пробва да продаде бизнеса си в Русия от декември предходната година. През март компанията се отхвърли от приходите от франчайза на марката и вложения в страната.

През пролетта DP Eurasia NV разгласи, че стопира вложенията в съветски бизнеси и се отхвърля от възнагражденията. През есента стана известно за проектите на компанията да продължи да усъвършенства броя на своите предприятия в Русия.

В средата на юли тази година Domino`s Pizza отхвърли да е сменяла името на множеството си пицарии. Тази информация беше публикувана преди този момент от медиите написа " Рамблер ".

Първият клон на Domino`s Pizza в Русия отваря порти през 1998 година, а от 2016 година марката стартира да предлага франчайз.През октомври м.г. DP Eurasia имаше 171 пицарии в Русия. Година преди този момент те бяха 192.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР