Дойдох в България, за да ви благодаря за подкрепата и

...
Дойдох в България, за да ви благодаря за подкрепата и
Коментари Харесай

Външният министър на Украйна: Благодарен съм на България за помощта, нека взимаме мъдри решения

Дойдох в България, с цел да ви благодаря за поддръжката и оказаната помощ във връзка с украинските бежанци.

Това съобщи външният министър на Украйна Дмитро Кулеба.

Пожелавам на всички ни мъдрост, когато взимаме решения. Благодаря на българския народ и държавно управление. Добре осъзнаваме човешкия метод към нашите дами и деца, които приехте в страната си. От самото начало на съветската експанзия България ясно показва и поредно поддържа Украйна, както в Европейски Съюз, по този начин и в НАТО, уточни той.

Сигурен съм, че България прави това, тъй като схваща, че сигурността на Украйна, значи и сигурност за България. Това, което става в Украйна е значимо за бъдещето на нашия район като цяло. Ние в Украйна се бием освен за нас, а се борим и за вас, с цел да може вие в никакъв случай да не бъдете изправени пред нещастието на съветските опити да окажат влияние във вашата страна. Това е обща идея и ние сме признателни за поддръжката на България, уточни той.

Наясно съм с ролята на Русия в историята на България и може би вие също знаете нейната роля за нас. Русия е направила някои неща, които оставят страсти в съзнанието и паметта на хората. само че това, което тя прави в този момент, е друго. Русия унищожава, убива, изтезава, изнасилва. Това не е Русия, която заслужава състрадание и схващане. Искам да го разберете,, уточни той.

Надявам се, че ще пристигна деня, когато мирът в района ще се възвърне и ще се върнем към естествения си живот и тогава украинците ще посещават България като туристи, а не като бежанци, уточни той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР