Дойдох с една единствена цел да търсим решение по националните

...
Дойдох с една единствена цел да търсим решение по националните
Коментари Харесай

Плевнелиев: Трябват ни работещи институции и решения

Дойдох с една единствена цел да търсим решение по националните цели. Трябват ни работещи институции и решения. Това съобщи някогашният президентРосен Плевнелиев, предадеБГНЕС.

„ Не приказваме за каквото и да било основаване на коалиция “, акцентира Плевнелиев и добави, че ще се радванезависимо с кой мандат да има държавно управление. „ Сега би трябвало да се работи за работещи институции. “

Плевнелиев съобщи, че ще се мине през всички стратегически тематики - Шенген, превъоръжаване, какви ще са решенията на партията по незабавни въпроси като правосъдна промяна, проекта за възобновяване.

„ Ще зададат един обикновен въпрос на партиите: подготвени ли сте да намерите решения на тези въпроси и подготвени ли сте да съставите държавно управление “, добави той.

Соломон Паси съобщи, че се намираме в неповторима обстановка и би трябвало да намерим неповторими решения. " Ние виждаме доста общи неща сред партиите, повече, в сравнение с ги разделят. Но няма разговор. Ще облекчим разговора ", сподели още Паси и добави, че едно от най-трудните неща е да подпомогнеш разговора сред българи.

Първите срещи на контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, ще се проведат през днешния ден.

Сформирането на контактната групабеше оповестено от водача на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първата му конференция след парламентарните избори. Борисов разгласи, че в преговорните екипи ще бъдат поканени хора с евроатлантическа известност, които да договарят за сформиране на държавно управление.

Срещите на контактната група бяха отсрочени с два дни, до момента в който не бъде определен ръководител на 48-ото Народно заседание. В петък, със 139 гласа " за ", 73 " срещу " и 27 " въздържал се ", националните представителиизбраха Вежди Рашидовза ръководител на 48-ия парламент. Той бе номиниран от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, " Българска социалистическа партия за България " и " Български напредък ". Против предлагането гласоподаваха от " Продължаваме Промяната " (ПП) и " Демократична България ", " Възраждане " се въздържаха. С неговия избор беше сложенкрайна тридневното първо съвещание на 48-ото Народно заседание.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР