Дойде време за тридесет и третите Летни олимпийски игри. Домакин

...
Дойде време за тридесет и третите Летни олимпийски игри. Домакин
Коментари Харесай

Светът гледа към Париж! Време е за Олимпиадата

Дойде време за тридесет и третите Летни олимпийски игри. Домакин на най-голямото спортно събитие е френската столица Париж, където през днешния ден ще бъде формалното разкриване.

За първи път в историята на олимпийските игри откриването няма да се организира на стадион. Традиционния церемониал на спортистите ще се организира по река Сена на борда на 94 лодки.

Церемонията ще стартира в 20:30 часа българско време и ще приключи малко след среднощ.

В Париж ще вземат участие 10 714 спортисти от 206 олимпийски комитета, като за първи път тяхната численост е поравно разграничена сред мъже и дами. Те ще се борят за общо 329 комплекта медали в 32 спорта. Във френската столица дебют на олимпиада ще направи брейкденсингът. Освен в Париж, надпревари ще се проведат в още 16 града, както и на остров Таити в Тихия океан, където ще бъдат борбите в сърфинга.

Българската делегация включва 45 спортисти в 16 разнообразни спорта, което е леко нарастване по отношение на Олимпиадата в Токио преди три годни, когато имахме 42-ма спортисти в 14 спорта. Знаменосци на България ще бъдат боксьорката Станимира Петрова и плувецът Любомир Епитропов. По традиция най-големите очаквания на България за медали идват от художествената гимнастика, щангите, битката и бокса.

Прогнозите са, че сред 300 000 и половин милион души ще гледат онлайн церемонията по откриването.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР