Дойде време и то се вижда, че българските граждани искат

...
Дойде време и то се вижда, че българските граждани искат
Коментари Харесай

Гешев: Бесен съм, трябва да спрем войната по пътищата

Дойде време и то се вижда, че българските жители желаят от своята страна това, което заслужават – сигурност, отбрана, и да не убиват нашите деца по пътищата. Вярвам, че това може и би трябвало да бъде реализирано тук и в този момент.

Това сподели основният прокурор Иван Гешев на конгрес за " войната по пътищата ", проведен от Института за пътна сигурност.

Гешев съобщи, че е гневен от това какъв брой доста жертви има по пътищата, като добави, че съгласно него страната следи безучастно.

И означи, че отношение към пътната сигурност има закриването на спецправосъдието, което е довело до взрив на престъпността.

По време на форума се обсъжда Пътна карта, направена от Института за пътна сигурност, която предлага нов модел на ръководство.

Основните стълбове в нея са структурни промени в ръководството на риска, нов закон за придвижване по пътищата, основаване на отворена осведомителна система по сигурност на придвижване по пътищата и други.

" Щом някои политици могат да защитят финансовия интерес на олигарсите, ние би трябвало да настояваме да бъдат предпазени и българските жители ", акцентира Гешев.

Председателят на Народно събрание Вежди Рашидов разяснява, че войната по пътищата е доста страшна, в случай че не си даваме сметка за това.

" В България чувството за страна отсъства, власт отсъства, сигурност отсъства. Крайно време е да се огледаме, да си оправим страната, тъй като няма да има завършек на войната на пътищата. Проблемът не е единствено по пътищата, той е единствено един от огромните проблеми ", безапелационен бе той.

Богдан Милчев, ръководител на Института по пътна сигурност (ИПБ), уточни, че на форума липсва президентът Румен Радев, както и неговият министър председател и министри.

" Днес до нас са законодателната и правосъдната власт, които могат да подкрепят огромните дейности. Днес Министерски съвет го няма. Има предписание да няма министри, тъй като на това събитие ще участва основния прокурор, имам и доказателство за това. Войната сред институции, не е войната, която би трябвало да се организира на пътя ", акцентира той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР