Дойде време да си поговорим и за нещата, с които

...
Дойде време да си поговорим и за нещата, с които
Коментари Харесай

10 неща, с които снахата вбесява свекървата

Дойде време да си поговорим и за нещата, с които снахата изважда свекървата от равновесие и разсънва у нея неканени усеща. Да се сложим на мястото на мъжката майка – отгледали сме един съумял мъж, давали сме му всичкото си време и обич, възпитавали сме го да бъде добър и честен… Един ден се появява красива госпожица, която лишава цялото внимание от нас и се трансформираме в запаса, чакаща да бъде извикана в играта единствено, когато отсъства голмайсторът.

Дори да знаем, че това са нещата от живота, че това е обикновено и всяко нещо минава през своите стадии, няма по какъв начин да не преживеем най-малко малко трагично тази огромна смяна. А това важи с цялостна мощ за случаите, в които снахата съумява да ни извади от равновесие с всяко свое деяние и се държи като че ли играе мръсна игра зад тила на детето ни.

На вашето внимание са 10 случая, в които така наречената дребна младоженка ( if you know what I mean ) танцува фламенко по нервите на свекървата. Тук още веднъж идва моментът да напомним, че идният текст не визира действителни лица и събития и не цели да всява разкол. Целта да е да позабавляваме в жанр диалог сред Кари и Саманта. Right?

Да не губим повече време в оправдания, а да хващаме снахата за косите… 10 пъти освен това!

1. Очаква да бъде глезена като принцеса

Мързелът не краси никого, само че когато става дума за снахата, нещата стават още по-грозни. Мъжът се прибира от работа изтощен, а жена му се излежава на дивана и ядосано пита какво ще има за вечеря. Ами, съгласете се, че всяка майка ще ожали сина си, в случай че някой чака от него да се грижи за всичко в дома.

Да, тя го е възпитала да е толерантен, научила го е да готви и да чисти, само че това не значи, че е целяла да го трансформира в домакински лакей. Само че се е намерила една „ сгодна “ мома, която е решила да се възползва от добрината му. Как по този начин царската щерка ще цапа ръцете си и ще губи време в такива непристойни действия, присъщи само на простолюдието?!

 10 неща, с които снахата вбесява свекървата

2. Кара се на мъжа си пред майка му

Когато една двойка има някакъв проблем или спор за решение, добре е дебатът да се случва на четири очи. Когато обаче единият чифт очи не може да се сдържи… стартира да се кара на мъжа си пред майка му. Представете си, вие сте въпросната майка, и една дама, с към трийсетина години по-малка от вас, стартира да размахва пръст с непристойно дълъг лакиран нокът пред носа на синчето ви. Съгласете се, че даже и да е права, ще ви се прииска да поразвалите този и без друго неуместен маникюр.

3. Все е афектирана за нещо

Нещо сте споделили, нещо не сте споделили, погледнали сте, не сте погледнали, обаждали сте се прекомерно постоянно, не сте се обаждали грам – познато? Ако сте свекърва евентуално сте осведомени с тази прастара скица. Обидената без причина снаха е роля, която играят единствено най-хубавите. Тя изисква такава досетливост, че фантазията на множеството хора е бедна. Ех, не е елементарно да си свекърва, да не помислите, че е смешка работа!

4. Не оставя свекървата уединено с внучето

Да, факт е, че две майки от разнообразни генерации имат своите основни разлики в методите си за развъждане на децата. Обаче детето има потребност и от метода на своята баба точно, тъй като е друг. Все отново бабата е тази, която ще позволи нещо в началото неразрешено от родителите и детето постоянно ще помни тази доброта. Разбира се, в случай че не стане някоя пакост.

Свекървата няма да повреди внучето си окончателно, въпреки всичко тя също го обича. Само ще му даде скрито някоя бисквитка и ще гледа с него филм с възрастови ограничавания. Какво толкоз, не запомнила ли е снахата, че и тя е била дребна и е отпускала края при баба?

5. Не приема препоръки под каквото и да е форма

Снахата е гордо създание и мъчно приема препоръки от майка си, камо ли от майката на мъжа си. Все отново котка не пада по тил. Не може да се покаже слаба пред врага. Дори и да сгреши, ще си носи следствията и скрито ще ближе рани. Все отново тя би трябвало да е престиж пред своя любим, а не нерешителна и плаха госпожица.

Тя знае по какъв начин става, въпреки всичко е на цели двайсет и две години. Това е сериозен житейски стаж и доста от нещата ги е чела в интернет. Никой не обича да го поучават, само че нищо не пречи най-малко да изслушаш какво желае да каже опонентът… ааа, по този начин де, събеседникът ти.

6. Държи се несвоевременно и предизвикателно пред всички

Интимните моменти са назовават такива, тъй като се случват в уединение и нормално, в класическия сюжет, сред двама души. Представете си, че сте излезли на вечеря със сина си и приятелката му/жена му. Отивате до тоалетната, връщате се и заварвате снахата all over his face. Не че нещо, но не е доста cool да се показват огнени пристрастености пред всички. Няма по какъв начин някой да не се почувства неловко. А в случай че прибавим и всички вероятни умалителни към картинката, става още по-пикантно. Some like it hot, свекървите – like it not!

7. Облича се прекомерно разголено

Една жена, която е поживяла малко повече, знае по какъв начин прекомерната показност се възприема от интелигентните мъже. А в случай че тази жена е майка на един подобен интелигентен мъж, не знае по какъв начин да въздържи мнението си по въпроса, когато снаха ѝ се появи със скандално нищожен аутфит, който оставя прекомерно малко на въображението. Ама, какво стана със загадъчността, със стилния съблазън? Това ли в този момент е модерното, всичко да е на показ?

 10 неща, с които снахата вбесява свекървата

8. Опитва се да поучава назидателно възрастните

Не че възрастта е безусловно аршин за мъдрост и познание, само че когато едно дете се опита да се държи с възрастните като родител… е, няма по какъв начин да няма вбесени. Права или не, снахата би трябвало доста да внимава, когато се пробва да „ поучава “ свекърва си кое е вярно и кое не, тъй като стъпва по тъничък лед. Тонът е значим, тонът! Душата на хората се вади с памук, не с ренде.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР