Дойде сезонът на райската ябълка и това е удобен момент

...
Дойде сезонът на райската ябълка и това е удобен момент
Коментари Харесай

Защо не дадете шанс на райската ябълка?

Дойде сезонът на райската ябълка и това е комфортен миг да разнообразите ястията си, като добавите малко от ексцентричния плод.

Райските ябълки са есенно-зимна храна, само че не всички са склонни да я опитат. Всъщност някои хора може да са пробвали райска ябълка, само че да са останали с неприятно усещане. Това може да се дължи на неприятния избор или подготвяне на този плод. Когато райската ябълка не е узряла задоволително, тя съдържа огромно количество танинова киселина. Именно поради съществуването на тази киселина потреблението на райска ябълка може безусловно да пресуши устата на човек. Ето за какво е значимо да подберете вярната узряла райска ябълка.

Има два разнообразни типа райска ябълка. Сортът „ Hachiya “ е с удължена форма, сходна на жълъд. Тези божествен ябълки имат доста тръпчив усет, когато не са узрели. Най-добре е да изберете такива, които са меки на досег и имат кондензиран оранжев цвят. Когато са подготвени за консумация, тяхната текстура е сладка и наподобяваща желе.

Другият вид райска ябълка е „ Fuyu “ , прочут още като японска райска ябълка. Този тип има форма, сходна на домат и по-малка величина. Тези божествен ябълки са подготвени за консумация, даже когато не са толкоз омекнали на досег. Подходящите ще познаете по блестящо оранжевия цвят, съвсем като на мандарините.

 Добави изложение
Райка ябълка и изгоди за здравето
Райската ябълка е богата на полифеноли и оказва помощ за понижаване на скока на кръвната захар след хранене. Тя също по този начин има огромно наличие на витамин С и съвсем никакви мазнини. В райските ябълки се срещат и други потребни субстанции като витамин А, В, фолиева киселина, манган и калий, доста фибри и антиоксиданти. Райските ябълки са потребни, тъй като могат да понижат възпалението в тялото, както и да подкрепят зрението, храносмилането и здравето на сърцето.
Какъв е усетът на райската ябълка?
Райските ябълки „ Fuyu “ имат мек и сладостен усет, който е сходен на усета на пъпеша. Сорът „ Hachiya “ може да има доста сладостен усет, само че откакто плодът е оставен да омекне задоволително дълго време.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР