Дойде ред да обявим призьорите в класацията на Фрог нюз

...
Дойде ред да обявим призьорите в класацията на Фрог нюз
Коментари Харесай

Класацията „Тиква на годината“ приключи. Голям екшън и навалица, но един е Той

Дойде ред да обявим призьорите в класацията на Фрог нюз „ Тиква на годината “. Би могло да се каже даже „ Златна тиква на годината “, той като номинираните са все заможни хора. Ако ми плащаха за чистач, колкото ми заплащат за функциите, щах да стана чистач, споделя двукратният притежател на „ Оскар “ Марлон Брандо. С нашите големци обаче нещата не стоят по този метод – биха дали всичко, с цел да са в функциите, в които са в този момент.
Приятна изненада е отгласът за нашия конкурс братска Северна Македония. Ето:

Интервјуто на бугарскиот министър председател Бојко Борисов за немски „ Франкфуртер Алгемајне Цајтунг “, съгласно многумина, беше ненадминливо, само че шефицата на бугарската дипломатија, Екатерина Захариева направи сериозен исчекор да го надмине, пишува бугарскиот портал frognews.bg.

Не знам што слушала или читала Захариева, само че јасно е дека таму немало ништо за Тито и Југославија. Инаку, ќе знаеше дека Тито беше уредник на југословенскиот партизански отпор од 1941 година до крајот на Втората световна војна во 1945 година. Под команда на Тито, отпорот се бори срещу силите на Хитлер и локалните прохитлерски четнички одреди. Тито беше првиот началник на држава кој отворено му се спротистави на Сталин по успеха над нацизмот. Беа направени неколку обиди за атентат врз него, Тито беше еден од основачите на Движењето на неврзаните кое имаше значима улога во Студената војна, пишува Борис Петков, създател на текстот.


.


Македонското издание „ Слободен щемпел “ счита, че вице-премиерът и външен министър Екатерина Захариева е заслужен кандидат за наградата „ Тиква на годината “. Текстът е прочетен там от хиляди души.

Реакция имаше и в Сърбия. Няма да цитираме отзиви, по отношение на сравнението на Тито с Хитлер, което направи Захариева, тъй като са врло љути...

Както към този момент писахме, читателите ни дефинират призьорите за този алегоричен конкурс. Македонците се намесиха – това е добре. Писаха ни българи от целия свят – от Африка, през Съединени американски щати, Япония, Израел до Киргизстан и Бразилия. Десетки хиляди отзиви от българи в чужбина и близо 11000 визити в уеб страницата от България. Социологически удар, както се споделя.

Припоняме: Фрог нюз предложи на своите читатели да сформират ранглиста „ Тиква на годината “ в две категории в народен мащаб: „ Най-глупава постъпка на годината “ и „ Най-глупаво изявление на годината “.

За „ Най-глупава постъпка на годината “ в оспорвана конкуренция се отличиха:

- Премиерът Бойко Борисов и основният прокурор Иван Гешев, които не се отзоваха през август на поканата в подкомисия на Европарламента за чуване във връзка обстановката в България, оправдавайки се, че са в отпуск. Чувство за комизъм, което в Брюксел бе възприето като пренебрежение и нелепост.

- Председателят на Народно събрание Цвета Караянчева, която отиде в Лом и пред актива на локалната конструкция на ГЕРБ си разреши фриволни изрази от сорта: Някои си пътуват с хубавите коли по автомагистралите на Борисов и викат: Ама те не стават. Ми що не ги направихте вие като не стават, бе? Що не ги направихте, а в този момент критикувате? Метрото! Отиват, стачкуват против неприятния Бойко, качват се на метрото и се прибират у дома. Ходи пешком, върви пешком!

- Бойко Борисов и обиколките с джипа из страната, на които той популяризира направеното от него и ръководството. (за изцяло творчество)

- Поведението на Кубрат Пулев след мача с Антъни Джошуа в Лондон, който той загуби с нокаут в 9-я рунд. Вместо да поздрави първенеца след успеха Пулев изрече предизвикателно “ „ Запомни кой съм “. По-късно българският боксьор се оправда, че е бил болен и по тази причина не съумял да се приготви добре и да победи.

- През август ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова подава в деловодството на Народното събрание план за нова Конституция на Република България. Документът се оказа цялостен с неточности, а изявени конституционалисти нарекоха концепцията нескопосана, а планът непохватен.

- През септември водачът на НФСБ и зам.-председател на Народно събрание се изцепи: „ Това не са протестиращи, а са хулигани и вандали, изпълнени с ненавист, съобщи водачът на НФСБ Валери Симеонов пред държавната телевизия. Медиите подтикват митингите, сподели още Симеонов, който е част от ръководещата коалиция. Симеонов акцентира, че това не е митинг, а всеобщ изблик на ненавист и предпочитание за власт.

- На 17 ноември евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки замеря с пиратки и полива с маркуч протестиращи от прозорец на централата на партията.

Провокациите и последвалото полицейско принуждение над протестиращи на 10 юли в триъгълника на властта.

- Среднощните брифинги на НОЩ с черна статистика и прогнози за гибел, ковчези

През август водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов изиска да се върне наборната работа, тъй като казармата щяла да възпитава патриоти.

- На 28 август Евродепутати ГЕРБ Емил Радев и Прокуратурата на Република България обявиха в синхрон, че конференцията на членовете на LIBE (Групата за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права, която е подгрупа на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на ЕП), на която бяха изслушани държавни и неправителствени български представители, е по концепция на основния прокурор на България Иван Гешев. От Европейска комисия опровергаха лъжата.

- През август битката с битовата престъпност, която основният прокурор Иван Гешев оглави, доближи и до детски център " Биберон " в Силистра. Там по-рано екипи на Икономическа и Криминална полиция са влезнали в търсене на акцизни артикули.

- На 5 октомври, малко преди 6 ч. сутринта чиновници на ГДБОП разрушили входната врата на блока, а по-късно и на жилището на семейство в кв. „ Левски-Г “. Мъже с качулки и автомати нахлули в жилището. Наричали хората вътре " отпадъци ", натръшкали ги на земята и ги ритали, в това число жена, родила преди няколко месеца. От Министерство на вътрешните работи се оправдаха, че ги подвела навигацията. Досега вътрешната инспекция не е показала отговорни.

- Самолет от Дубай докара помощи за лечебните заведения като подаяние против подаяние от Делян Пеевски. Оказа се, че у нас за пристигнали общо 15 тона помощи, от които над 12 тона фурми.

- Сбирката на 700 прокурори в резиденция „ Бояна “ в поддръжка на Иван Гешев и против рецензиите към държавното обвиняване.

- Превозването на имунизациите с микробус за кренвирши и съхранението в хладилник-ветеран руски ЗиЛ.

КЛАСАЦИЯТА

1. Бойко Борисов и Иван Гешев за скатаването от чуването им в Брюксел.

2. Превозването на ваксини с рейс за кремвирши и съхраняването им в руски хладилник-ветеран, залючван с катанец.

3. Предложения план за Конституция от ГЕРБ за похищение вниманието от митингите против ръководството.

В категорията „ Най-глупаво изявление на годината “:

Бойко Борисов: „ Просто Цвета да каже „ аз съм елементарна кърджалийска путка “ и „ елементарен съм, мама му да еба “…, „ елементарен съм и ми е лесно… “ – от запис на диалог сред премиера и вице.премиерът Томислав Дончев.

" Разпространяваните изображения от спалнята ми са като взети от учебник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), където се дава съветът човек да бъде погубен, като вземеш истини за него и ги използваш за лични цели “.

„ Президентът Радев ме следи с дрон “.

„ Не го разбирам Радев - да си нахейтиш държавното управление. Има една приказка: Не пожелавай дамата на близък си, да не стане твоя.

„ Никой няма да оставя гладен “. (1,586 млн души или 22,6% от популацията на България живее под прага на бедност)

„ Влиза Мата Хари, изпратена от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и аранжира чекмеджето... “.

„ Работата те прави свободен... “. (Надпис от портала на концентрационния лагер Аушвиц - Arbeit macht frei)

„ На празници седнал съм самичък като куче горе в Бояна и виждам футбол “.

„ Нас всички ни хвалят и ни благославят, че при председателството на Европейски Съюз, сме сложили акцента върху Западните Балкани “.

„ От Париж до Берлин и от Белия дом до Москва споделят какъв брой добре сме се справили “. (в битката с коронавируса)

„ Идвам, виждам и аз давам още пари! “

„ Ама виж бе, виж каква маркировка! “

„ Взимаш на следващия ден барабанчето, отиваш на площада и почваш да викаш: Няма да има винеткииии! Няма да има винеткиии! (Борисов, към шефа на АПИ)

„ Аз обвинени не разясня “. (по мотив изказванието на предприемача Васил Божков, че е предал 67 милиона на Владислав Горанов за Борисов)

***

Цвета Караянчева: „ Радев като живее в „ Бояна “ и си мисли, че е президент “.

„ Бойко може да ме назовава всячески! Другите ще ги осъждам! “ (по мотив, че е наречена „ елементарна кърджалийска п…а)

„ Отиват, стачкуват против неприятния Бойко, качват се на метрото и се прибират у дома. Ходи пешком, върви пешком, бе! Това е ситуацията “

***

Иван Гешев, основен прокурор: Аз схващам себе си, за положително или за неприятно, като инструмент в ръцете на Господ ". Единственият, който въздава правораздаване, е Господ. Аз не въздавам правораздаване. Аз съм инструмент, с който Той прави нещата, които счита за верни “.

***

Валери Симеонов, водач на НСФБ и зам-председател на Народно събрание: „ Цвета, Цвета – приятно цвете на пустинята “.

***

Росен Плевнелиев, президент 2012 – 2017 година за настоящия държавен глава: „ Не желая да се срещам с Румен Радев, тъй като се нервирам. Радев е кръгла нула, държи се като Ленин “.

***

Марияна Николова, министър на туризма: „ Към вас имам една молба, примерно, в случай че ми дадете толеранс от една-две седмици, въпреки всичко да се срещна с активността на кабинета във връзка с политики и цели, аз ще съм подготвена да отговоря на вашите въпроси”(когато става министър на туризма и вицепремиер, като до това време е била шеф на кабинета, с чиято активност желае да се запознае…).

***

Александър Йорданов, евродепутат от ГЕРБ-СДС: „ Няма такова нещо. Всичко е обикновено в България! А че стачкуват 100-200 души, ами дано си стачкуват. Това е обикновено. Нали ги видяхме нощес пред Българска национална телевизия. Абсолютни простаци бяха това, а не протестиращи. И би трябвало да се назовават нещата с същинските имена! Това са лумпени “.

„ Дадох изявление на извънредно невъзпитана журналистка, за което скърбя. Повтаряше като негоден грамофон няколко опорни точици. Поведението ѝ бе на махленска клюкарка. Но няма по какъв начин, почитам Националното радио и поради неговите слушатели одобрих да давам отговор на тъпите ѝ въпроси “, (коментар на евродепутата след диалога със Силвия Великова в предаването „ Политически НЕкоректно “).

Малко по-късно той разгласява още един къс коментар по тематиката: „ Лайкучката не хапе, а ухае! “ - споделил го е поетът. Има журналистки, които ни убеждават, че не е по този начин “.

***

Здравният министър проф. Костатин Ангелов: " Човечеството е оживяло с помощта на имунизациите ". (ваксините са открити след 1800-та година, по какъв начин е оцелявало преди това…)

***

Владислав Горанов, някогашен. Фиансов министър: „ Ако погледнем числата, страната се развива извънредно сполучливо. Доходите порастват с двуцифрени размери, междинните приходи към този момент надвишават 1300 лв.. Когато започва този мандат, междинната заплата беше към 880 лв.. Има доста индикатори, които опровергават тезата, че страната е в рецесия и институциите не работят”. (българите последни по приходи в Европейски Съюз, с най-ниски заплати и най-ниски пенсии.)

„ Целта на нападките на Божков е дискредитация. Ако има доказателства, да ги дава и да се завършва с този панаир “. (по мотив изказванията и доказателствата на Божков, че е предал на Горанов 67 милиона)

***

Проф. Антоанета Христова: „ Вcичкo, кoeтo ce cлучвa прeз пocлeднитe двe гoдини, e чacт oт oгрoмнa хибриднa вoйнa, кoятo cтaвa нa тeритoриятa нa Бaлкaнитe и кoятo e чacт oт кoнфликтa, кoйтo cъщo e чacт oт минaлия ни избoр и мoжe би oпит дa ce прoмeни тoзи избoр тук и ceгa “.

***
Деница Сачева, обществен миистър за митингите: „ Това, което се случва през последните седмици, доста ясно демонстрира, че съпротива на държавното управление е мафията “.

„ Президентът подклажда насилието “.

***

Тома Биков, народен представител от ГЕРБ: „ Очевидно фотосите са направени от човек, който е имал непосредствен достъп до Борисов. Не е редно да упрекваме един или различен. Но няма по какъв начин да не е някой, който не е влизал в дома на премиера. Цветан Цветанов е имал достъп и до " Бояна ", и до местата, на които Бойко Борисов стои “.

***

Десислава Танева, министър на земеделието: Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, тъй като другояче и това [финансиране] ще ни спрат. В последна сметка ние изпълнихме това, което браншът искаше. Но в този момент да се хвалим какви измамници сме. Утре нали ще кажат, значи не би трябвало да получавате тази помощ. " (съвет да си траем за далавери с европари, с цел да не ни спрат финансирането от Брюксел)

***

Недялко Недялков, издател на Пик: „ Бомбите на митинга да се третират като атентат от вида на тези на Ал Кайда “.

„ И никoй нe oбяcнявa кaквo нaлaгa ocтaвкaтa. Дa нe би Бoриcoв дa нямa пaрлaмeнтaрнa пoдкрeпa? Или пък в cтрaнaтa дa вилнee икoнoмичecкa кризa кaтo Видeнoвaтa? Oчeвиднo вcичкo ce cлучвa зaрaди плaтeния прoтecт нa Вacил Бoжкoв и Румeн Рaдeв.
И зaщoтo aмeрикaнцитe...нeщo ce oбърнaхa.
Чecтитo, мутритe уcпяхa.
Вcичкo oттук нaтaтък e нeприeмлив зa мeн кoмпрoмиc.
C вac прeз гoдинитe вoдихмe зaeднo мнoгo борби. И ги cпeчeлихмe. Вcичкo, зa кoeтo cмe ce бoрили, oтивa пo дявoлитe. “

***
Делян Пеевски: " Щастлив съм да Ви поздравя във връзка 6 май – Гергьовден! В историческия и националния ни календар има светли дати, които ни зареждат с ново национално самочувствие, духовни сили и прилив на национализъм. Такъв празник за нас, българите, е 6 май – Гергьовден - Ден на храбростта и професионален празник на Българската войска “. (не е ясно като какъв поздравява нацията…)

И тъй наречените и така нататък Хора, Непосилно е да се обзет даже половината от нелепостите, изречени от политици, ръководещи, публицисти, коментатори и прочие

КЛАСАЦИЯ

1. Бойко Борисов – за обясненията му за фотосите на чекмеджето с милионите и златните кюлчета и за характерността, дадена за Цвета Караянчева.

2. Цвета Караянчева - за поредност от изявления, почтени за наградата.

3-4. Деница Сачева – за изказванието, че съпротива на държавното управление е мафията.

Иван Гешев – за изказванието, че е инструмент на Господ

Специално отличие за усилието на външния министър Екатерина Захариева да блесне измежду призьорите с неповторимата нелепост за Тито и Сталин. Браво, Бойко, къде я откри таз жена?...

Благодарим от сърце на всички, които дадоха своя принос тази анкета да се състои.

Ето и част от мненията на читателите:

" Борисов да бъде номиниран освен Тиква на годината, а за Тиква на десетилетието! "

" Хахахаа, това е непостижим разбор, граничещ с размерите на Галактиката. Няма начало, а и краят не му се вижда. От 1944 насам е единствено Народна власт и цирк. Кой да е основния смешник..???... Mission impossible.. По лесният вид е да открием първокласен Човек, заради обстоятелството че са може би двама, трима… Айде от мен да мине, може и да съберем 5 ".

" Тиквите са цялостни със злато и пачки! Бронирани са! Класацията няма да ги смути. Няма късмет и Българин да Ги псече! MONEY TOLK!!! "

„ Само тиквата може да бъде тиква на годината! Самото му битие е един безконечен оксиморон! Всяко негово появяване е като поява на един нечовечен, перверзен, мизантропен комедиант, който в устрема си да се хареса на хората, се прави на какво ли не, само че осъзнавайки, че реализира единствено ОМРАЗА, мощно ненавижда целия народ и го унищожава, ограбвайки го! “

„ И спечелилият е..... Победител във всички категории.... е ТОЙ - нашият " обичан " ЧЕКМЕДЖАН!!! "

„ Тиква на целия бостан от тикви може да е единствено най-голямата, празна, без нито една семка вътре и липса на гънки даже от удар. Със забодено перо от кокошка, нещо като неясно копие на Винету. “

„ Отговорът е явен: най-хубавият футболист, тенесист, политик, еб.ч с 200, Бойко Борисоооооов, единствено нему приляга тази купа.

„ КРАЛ НА ТИКВИТЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ САМО ЕДИН!!! БОЙКО БОРИСОВ Е БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ!!!! Тази премия би трябвало да му се връчи единствено един път и да е ПОЖИЗНЕНА!!! „ Явно, че борбата е за второто място! Това и на Кобъра Пулев нема да му хареса! “

Фрог нюз ви желае идната година да е с повече здраве и вяра, с по-малко неистини и крадене, с по-малко политическо двуличие и повече човешка добрина. Трудно се съчетават тези неща, само че дано опитаме. Сами те си мислят, че са безконечни и неуязвими, само че не са.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР