Дойде пролетта, а с нея и дългите почивни уикенди. По-дългата

...
Дойде пролетта, а с нея и дългите почивни уикенди. По-дългата
Коментари Харесай

Дългите почивни уикенди помагат на планетата

Дойде пролетта, а с нея и дългите почивни уикенди. По-дългата отмора има положително отражение на продуктивността и благосъстоянието на чиновниците, както и за изменението на климата. Оказва се, че в действителност по-кратката работна седмица може да помогне на планетата.

Джулиет Шор, икономист и социолог в Бостънския лицей твърди, че по-кратката работна седмица е основна за реализиране на пониженията на въглеродните излъчвания, от които се нуждае светът, написа BBC.

" С течение на времето, когато страните понижават часовете работа, техните въглеродни излъчвания спадат ", споделя тя. 10% понижение на часовете е обвързвано с 8,6% спад на въглеродния отпечатък, съгласно изследване на Schor през 2012 година

Един от най-важните фактори, допринасящи за климатичните изгоди от по-кратката работна седмица, е точно намаляването на пътуванията до работното място. 10% понижение на времето за пътешестване до работното място е следено от фирмите, взели участие в изследването в Обединеното кралство, а по-голямо понижение от 27% е следено в изследването в Съединени американски щати.

Когато хората работят по-малко, те имат повече свободно време за устойчиви действия, които постоянно лишават повече време. Много хора прекарват времето, спестено от липса на пътешестване или работа, ангажирани с действия с ниски въглеродни излъчвания, като да вземем за пример туризъм или занимания, свързани с оставането вкъщи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР