Дойде онова време от годината, в което обръщаме поглед назад,

...
Дойде онова време от годината, в което обръщаме поглед назад,
Коментари Харесай

Десетте най-добри игри на 2021 спред IGN

Дойде това време от годината, в което обръщаме взор обратно, с цел да създадем равносметка. Независимо от сериозните проблеми пред всяка една промишленост в световен проект през 2021, игрите, които се появиха в последните 12 месеца бяха не по-малко зашеметяващи от тези, които излязоха преди настъпването на „новото нормално“. IGN се приготвят за своите годишни награди за „Игра на годината“, представяйки своите номинации. Ето и десетте заглавия, която медията подрежда като почтени за премията „Игра на годината“.
Deathloop
Играта на Arkane Lyon употребява привидно простичката, само че пък идеално работеща концепция на „капан във времето“, позната от киното (като да вземем за пример „Денят на мармота“) и литературата. Героят попада в капан във времето и претърпява още веднъж и още веднъж еднакъв ден, до момента в който не извърши обещано деяние или изискване, което го освобождава от самобитния времеви затвор. Но Arkane развиват концепцията съвсем до съвършенство и мнозина признават точно това.

„Светът на Deathloop е задвижван от паметен непрекъснато повтарящ се цикъл, който е изпълнен с голям брой благоприятни условия. Свят, в който дали ще избереш да преследваш осемте си цели с всичката огнева мощност, с която разполагаш или ще използваш стелт метод да се промъкнеш неусетно, съставлява най-основното решение. Всеки нов избор подхранва още едно изобретение, като безпогрешната тактичност, която отстрани враговете за секунди, директен път, който ви разрешава да опишете обръч към тях или снайпер с безпогрешна точност“, написа Мат Пърслоу от медията.
Forza Horizon 5
„Има безчет неща, които може да вършиме сами офлайн или онлайн с другари, което може да наподобява на пръв взор, като изтощителна задача, в случай че в действителност Forza Horizon 5 не беше изцяло ОК с това, какво сте постигнали – по кое време и какъв брой бързо. Forza е също по този начин удовлетворена във връзка с това подобрявате ли времената си, както е и с това дали просто карате напред-назад по продължение на плажа, до момента в който слушате „Музика на водата в ре-мажор“ от Гьорг Фридрих Хендел. Това е голяма кутия с принадлежности за основани с обич коли – неразрушими, съвършени във всяко едно отношение и подготвени за колекциониране, надпревари или за това да ги блъскате една в друга, колкото ви душа поиска“, написа в ревюто си за играта Ребека Валънтайн.
Halo Infinite
„Неговата сингъл акция вдъхва нов живот на сериите, като съчетава по един натурален метод класическия комбат сендбокс с големия пръстен на Halo, който вие може да изследвате свободно и да внасяте ужас, като една превъзходна комбинация от Halo 1 и Halo 3. Мултиплейърът му към този момент без терзания е безвъзмезден, давайки на играчите – нови и ветерани – нещо, от което се оказва, че FPS шутърите се нуждаят неистово: един чисто аренен шутър, който съумява да достави повече веселба, в сравнение с някой може да чака и скъсва връзката си в всевъзможни съвременни недомислици. Като цело, това е един пакет, който възвръща Halo на заслуженото му място в пантеона на видеоигрите и съставлява нещо, което никой почитател на FPS шутърите не би трябвало да пропуска“, счита Райън Макафи.
Hitman 3
„С Hitman 3, IO Interactive са основали съвършената игрова площадка, която комбинира в себе си разкош от най-голям клас с изключителна веселба. Може да сте извънредно ефикасен или да се разбеснеете изцяло в света на Hitman и Hitman 3 е най-хубавото изпитание в сериите във връзка с това – където границите в реалност са единствените, които към момента не сте прекрачили“ – Мат Ким.
Inscryption
„И в случай че оставим встрани цялата тази магия, Inscryption съставлява фантастична игра сама по себе си – една вълнуваща композиция от роуглайк игрите с карти, ребуси, които са сходни на тези от вида на „стаите за бягство“ и още толкоз доста – всичко това, поднесено в един лукаво сладостен жанр. Няма игра, като тази, излизала преди и няма да има в никакъв случай сходна. Най-вече тъй като Мулинс сигурно ще премине към основаването на нещо искрено щуро и стряскащо ново, още веднъж и още веднъж след това“, уверен е Мичъл Салцман.
It Takes Two
Ако съществува нещо, което It Takes Two декларира пределно ясно още веднъж и още веднъж в продължение на това кооперативно премеждие е, че никой не прави кооператив за двама, както Hazelight Studios“, написа още веднъж Салцман.
Metroid Dread Ratchet and Clank: Rift Apart
„Истинска проява на опциите на хардуера на PS5, Rift Apart показва своите четири персонажа (Ратчет, Кларк, Ривет и Кит) да прескачат необезпокоявано от портал в портал, пренасяйки ги към напълно разнообразни версии на планетите без никакво закъснение – героизъм, реализиран благодарние на супер бързото SSD на PS5“.
Resident Evil Village
„С място на действието, което се развива в крепостен град подобен с тези от Metroid сериите и взаимосвързани пътища, на вас ще ви се наложи да оставите някои от загадките за по-късен стадий, което е мъчно поради непрекъснатата оскъдица на запасите и мунициите ви. Моментите на изследване на средата, подготовката за идната ви борба или просто изгледа на гледките е мястото, където Resident Evil Village свети. С релативно късата си акция, играта дава също по този начин задоволително положителни аргументи за преиграване с усъвършенствани оръжия и неща за отключване. Deathloop не е единственият повтаряем шутър, в който може да се влюбите тази година“, написа Сам Клейборн.
Returnal
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР