Дойде като аслан, отиде си като наср*н.Тази народна мъдрост много

...
Дойде като аслан, отиде си като наср*н.Тази народна мъдрост много
Коментари Харесай

ВОЙНАТА ТАЗИ СЕДМИЦА : Краят на Пригожин

" Дойде като аслан, отиде си като наср*н ".

Тази национална мъдрост доста скоро може да придобие годност за шефа на частната военна компания " Вагнер "  Евгений Пригожин.

Източници с връзки в Кремъл обясниха пред " Блумбърг ", че групировката му скоро ще напусне Украйна и ще се завърне там, където построи името си - в Африка.

Изданието прецизира, че даже Путин, който е непосредствен другар с Пригожин, е свалил доверието си от него.

Дори обаче прогнозата на " Блумбърг "  да не се удостовери, Бахмут, за чието завладяване " Вагнер "  жертва безброй бойци и снаряди, по всичко наподобява ще остане под контрола на украинците.  

На по-долната графика може да видите по какъв начин „ музикантите “ постепенно стягат обръча към украинските бранители. Ключовата дума е " постепенно ".

A timelapse of the last 2 weeks in Bakhmut. Very little progress.
— NOËL???????????????? (@NOELreports)

На 24 март репортери на оповестиха, че през последните два дни съветските бомбардировки в града доста са намалели. Последва удостоверение от, като съгласно ексертите руските сили са пренасочвани към този момент в други посоки, изключително към Авдеевка – град на 50 километра от Бахмут, чието завладяване наподобява доста по-вероятно. И където не се бият " вагнеровци ", а постоянни съветски войски.

Да, по всичко наподобява, че случката на Евгений Пригожин в Украйна е към своя незнаен край.
" Безграничното другарство " на Китай
В началото на седмицата се организира дълго чаканата от Русия тридневна аудиенция на китайския президент Си Цзинпин в Москва. Китай и Русия дефинираха пътуването на водача като част от напъните за по-нататъшно задълбочаване на тяхното " безгранично другарство ".

На края на срещата бе показана къса декларация. От нея стана ясно, че Кремъл " прави оценка обективната и безпристрастна позиция на китайската страна по украинския въпрос ", а Пекин " прави оценка позитивно готовността на съветската страна да постави старания за обновяване на мирните договаряния във допустимо най-кратък период ".

Очаквано Си не осъди съветската инвазия. Но и не даде обещание да обезпечи на стратегическия си сътрудник по този начин мечтаните от него доставки на оръжие. 

Може единствено да спекулираме какво са си говорили двамата водачи на 4 очи. Изнесената информация за посещаване само удостоверява обстоятелството, че опълчването на Съединени американски щати остава главен интерес за Москва и Пекин. По модела " врагът на моя зложелател е мой другар ".

Но връзките сред двете страни мъчно могат да бъдат избрани като другарски. След като Западът се затвори за енергийните потоци от Русия, руснаците ще бъдат принудени да доставят на безценица с газ и нефт домовете на китайците. И " пандата "  определено не е склонна като Европа десетилетия наред да се поддава на кремълски шантаж.

Междувременно на 14 февруари китайското министерство на естествените запаси издаде, с която подреди да се променят имената на 8 огромни града в Източен Сибир, който във втората половина на XIX в. Русия лишава от Китай. Впрочем, интервалът от Опиумните войни до възцаряването на комунистите през 1949 година е определян в китайската история като " Век на унижението " и дълготрайна цел на китайската външна политика е да бъде възобновен блясъка на империята отпреди конфликта й с европейските сили.

Поне на този стадий наподобява Пекин се задоволява да преименува Владивосток, да вземем за пример, на  " Хайшенуай ". Пък по-нататък: " поживём — увидим ". 

Путин може и да надживее края на войната в Украйна. Но надали ще дочака края на " безграничното другарство "  с Китай, на което подчини Русия.
" Рашисти на седмицата "
Настъпи времето, в което оценяваме отличилите се през миналите седем дни " Рашисти на седмицата " - проруските пропандисти, които по най-оригинален метод дадоха израз на своето морално проваляне.

" Бронзов орден " получава свещеника и ефирен водещ Андрей Ткачев поради следното изказване, което не се вписва в ценностните постулати на християнството:

" Има едно универсално слово - " покаянието ". Молитвата би трябвало да бъде за Бог. Както написа Суворов: " Без молитва сабя не се вади, оръжие не се зарежда ". От това се нуждаем в този момент. Това е " науката на успеха ", в това се състои. Без молитва не зареждай системите " Град ". Всяка " цигара " (ракета), която зареждаш - " Господи, помилуй! Господи, помилуй! Господи, помилуй! ", споделя попът и издава звуци от ракета. " Не тъй като ни се желае, а тъй като би трябвало. "

Russian Orthodox Church is a totalitarian destructive sect. Archpriest Andrei Tkachev called for bombing Ukraine while saying a prayer
" You can`t equip a Grad package without prayer. You put in each cigar - `Lord, have mercy`. And so on. Not because you want to, but because you…
— Luchkov Andrii (@AndriiLuchkov)

Със " сребото "  се снабдява съветският воин от Първата чеченска война Рустем Клупов, който в предаването на пропагандистка Владимир Соловьов заплаши Запада с... основаните през Втората международна война танкове Т-34.

" Чувам неуместни смешки, че " трийсет и четворките " скоро ще бъдат свалени от пиедесталите. Ако се наложи, ще го създадем. Можем да оборудваме цяла бронирана дивизия с танкове от пиедесталите. Когато на всички им свършат, на нас ще са ни останали запаси ".

Solovyev threatens that Russia can staff a whole tank division with T34 tanks if it removes them from their monument stands.

It`s our reserve when everything else runs out, says this Russian propagandist.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

" Златният орден " заслужи писателят Николай Стариков:

" Първо, Русия е Третия Рим и в никакъв случай няма да има Четвърти. Второ, Съединени американски щати имитират Рим. Опитват се от самото начало: имат Сенат и всичките псевдоримски атрибути. Но действително това е цивилизация на лихвари. Също както бе и Картаген, а Рим го унищожи. Така че когато ни приказват за " легион на гибелта ", друга мисъл незабавно би трябвало да ни идва на разум: " Картаген би трябвало да бъде погубен ". И през днешния ден, днешният Картаген, който имитира Рим, Съединени американски щати вършат всичко допустимо, с цел да накара Русия да се сближи с Китай и Китай да се сближи с Русия, тъй че Картаген да бъде погубен ".

«Russia is the Third Rome, and the USA is Carthage, which mimics Rome.»

Everything you need to know about historical comparisons in the minds of Russians.
— TheKremlinYap (@TheKremlinYap)

Претенциите на Русия за купата " Трети Рим " почиват на женитбата на Иван Грозни с племеницата на последния римски император Константин XI - София Палеологина. Само че съгласно ромейския ред за заместничество, ако Византия бе възобновена директно след рухването на Константинопол през 1453 година (и гибелта на Константин), на престола трябваше да седне някой от братята на починалия монарх - Деметрий или Тома. Двамата управляват Деспотството Морея до 1460 година, когато е превзето от Мехмед II. 

Единствената щерка на Деметрий умира млада, само че първородният наследник на Тома - Андрей, доживява до началото на XVI в. и настойчиво обикаля западноевропейските страни в опити да провежда обединена коалиция против Османската империя. В наследството си той " подарява " престола на Фердинанд II Арагонски и Изабела Кастилска.

Така че, в случай че някоя страна има съображение да се дефинира като  " Трети Рим ", то това хипотетично е Испания. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР