Дойче банк отчете спад на нетната печалба през второто тримесечие

...
Дойче банк отчете спад на нетната печалба през второто тримесечие
Коментари Харесай

Спад на печалбата на Дойче банк през второто тримесечие с 14% до 401 млн. евро

Дойче банк регистрира спад на чистата облага през второто тримесечие с 14% по отношение на година по-рано, като това става в интервал на преструктуриране на най-голямата немската банка под управлението на нейния нов изпълнителен шеф Кристиан Севинг.

Нетната облага през второто тримесечие се сви с 14% до 401 млн. евро по отношение на 466 млн. евро година по-рано. В същото време приходите останаха без смяна на равнище от 6,6 милиарда евро, преустановявайки по този метод внезапния спад от предходните години.

Трябва да се има поради, че през предходната седмица Дойче банка към този момент означи, че чака чиста облага, която да е двойно по-добра от осреднените прогнози на анализатори и икономисти за много по-скромна облага в размер на едвам 159 млн. евро. Това представляваше една от редките положителни вести за огромния немски заемодател, който е заставен да редуцира разноските, с цел да съживи рентабилността.

Дойче банка пробва да се стабилизира след три поредни години на загуби на фона на внезапни промени в ръководството, понижаване на пазарния дял, намаляване на нейния кредитен рейтинг от организация " Стандард енд Пуърс " и след несполучлив банков стрес тест на нейното американско отделение от страна на Федералния запас на Съединени американски щати.

" Последните финансови резултати бяха реализирани на фона на ускорено осъществяване на стратегическите ограничения, оповестени от новия мениджърски екип при започване на тримесечието ", се споделя в изказване.

" През второто тримесечие ускорихме доста преструктурирането на нашата банка и доказахме устойчивостта на нашия световен бизнес ", съобщи новия основен изпълнителен шеф Кристиан Севинг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР