Доволни сме от преговорите. За мен това беше един нов

...
Доволни сме от преговорите. За мен това беше един нов
Коментари Харесай

Вяра Емилова: 80% от социалните предложенията на БСП бяха приети

" Доволни сме от договарянията. За мен това беше един нов формат и най-вече ми хареса, че сред обособените политически партии се търсеше консенсус. До момента постоянно политиките доста челно и остро са се противопоставяли, до момента в който тук моделът на водене на тези договаряния, методът на показване и утвърждение на политиките беше нов и мисля, че сполучлив ". С тези думи Вяра Емилова, народен представител от Българска социалистическа партия разяснява в ефира на BulgariaOnAir миналите договаряния за съдружно съглашение. По думите й напълно скоро такова съглашение ще има, ще има и постоянно държавно управление.
Емилова взе участие в преговорната група в бранш " Туризъм ", само че е работила със обществената комисия при създаването на обществените ограничения в бранша, които Българска социалистическа партия предложи.

" Вярвам, че " Продължаваме промяната " и ние като сътрудници в новото съдружно държавно управление, ще създадем допустимо с другите политически партии да си стиснем ръцете и България да поеме в посоката, в която би трябвало да върви. Противопоставянето, което видяхме през миналите години, не докара до нищо положително и България върви към дъното. Време е за смяна с млади, амбициозни хора ", разяснява още Емилова.

Относно целите на Българска социалистическа партия в обществената сфера, тя подсети, че социалистите от дълго време се борят за преизчисление на пенсиите, както и да остане добавката от 120 лв. най-малко до края на Ковид рецесията.

По-важното сега е да погледнем политиките, които предлагаме за младежите, тъй като те са бъдещето на нашата страна. Ние предлагаме както краткосрочни, по този начин и дълготрайни ограничения. Това са политики за фамилно подоходно облагане за младите фамилии. Важно е младите фамилии да имат сигурност, което става, когато са стопански самостоятелни и постоянни, означи още Вяра Емилова.

Според нея има единодушие в обособените партии за предлагането на Българска социалистическа партия за безвъзмездни детски градини. Левицата упорства още и за безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години, както и еднократна финансова помощ за първо, второ и трето дете.

Подкрепяме мярката да се глобяват шеф, счетоводител и служащ, в случай че получават заплата в плик. Този бранш би трябвало да се изсветли. Това се случва, тъй като бизнесът не е до такава степен развъртян. Трябва да престанат порочните практики. Тази мярка би донесла и повече пари в бюджета, уверена е Емилова.

Предложенията на Българска социалистическа партия са били признати от другите политически партии и тя се надява да предложат една добра обществена политика.

Относно ТЕЛК решенията, Емилова акцентира, че би трябвало да има прецизен надзор, тъй че да ги получават само хора, които в действителност имат потребност от тях.

В бранша на туризма Емилова заяви, че е реализирано единодушие, че би трябвало да се вложат повече средства и сила. По нейните думи е регистриран сериозният проблем с неналичието на фрагменти и акцентира, че се е взело значимото решение 9% Данък добавена стойност да се резервира до края на идната година. Като по-дългосрочни ограничения Вяра Емилова посочи обединяването на сектора, с цел да се пазят по-добре неговите ползи, и приемането на нов Закон за туризма.

Туризмът е един от секторите, които се развиват доста бързо, само че и е най-засегнат от Ковид рецесията. Много са туроператорите и ресторантьорите, които не могат да упражняват бизнеса си поради ограниченията, които бяха наложени. Предложихме краткосрочни, стратегически и дълготрайни ограничения. Една от ограниченията в дълготраен проект е обединяване на сектора. В момента имаме над 100 организации, които независимо работят и всеки желае нещо. Докато не стане цялостното обединяване на брашна, няма по какъв начин да тръгне напред, изясни депутатът от Българска социалистическа партия.

Българският народ към този момент е изтощен от избори. Не можем да му предоставим нова порция избори през пролетта и ние ще създадем всичко допустимо да си стиснем ръцете с партиите, с които разговаряхме, и България да поеме в посоката, в която би трябвало да върви, добави тя.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР