"Доволни сме, че започват мачовете, защото всичко това, което тренираме

...
"Доволни сме, че започват мачовете, защото всичко това, което тренираме
Коментари Харесай

Томаш: Доволни сме, че мачовете отново започват

"Доволни сме, че стартират мачовете, тъй като всичко това, което упражняваме и желаеме би трябвало да се вижда в формалните дуели ", разяснява старши треньорът на Берое Александър Томаш преди подновяването на шампионата в Първа лига.

Берое гостува на Черно море в събота от 17.30 часа.

- Г-н Томаш, каква е оценката ви за подготовката на отбора? Доволен ли сте от свършеното?

- Наистина всички чакаме с неспокойствие да запoчнат мачовете. Досега бяхме в предварителен интервал. Доволен съм. Вече втора подготовка водим с момчетата. Мисля, че се сработват някои неща доста добре, само че естествено има още какво да се усъвършенства и изисква. Стремим се към това. В последна сметка сме удовлетворени, че стартират мачовете, тъй като всичко това, което упражняваме и желаеме би трябвало да се вижда в формалните дуели. От тази позиция се радваме и чакаме да стартират мачовете, а да забележим това, което упражняваме дали в действителност можем да го пренесем на формален мач.

- В контролните срещи, които тимът изигра със мощни противници използвахте разнообразни разновидности на играта, използвахте всички налични играчи. Доволен ли сте от видяното и има ли конкуренция в тима, съгласно вас?

- Да, мисля, че конкуренция има. Доволни сме от някои хора. От други чакаме повече. Знаем, че могат повече. Искаме повече от тях. Други не се показаха на нужното равнище. Разговаряно е с всеки. Може би тях ги мачка конкуренцията, казано на футболен език, само че конкуренцията основава качество. Ние сме длъжни да създадем на всеки един футболист конкуренция, с цел да може да бъде той на 100%.

- Оценката ви за новите попълнения и прехвърлянията като цяло?

- Да, при нас нямаше огромни изходящи и входящи прехвърляния. Това е обикновено. Зимният трансферен прозорец е доста сложен. Лятото привлякохме много футболисти като количество. Надявам се и имам вяра, че тези нови играчи ще вдигнат качеството на тима.

- Предстои мач с Черно море. Очакванията ви за този дуел?

- Труден мач. Всеки един дуел е сложен. Черно море е обичайно сложен противник за Берое и освен за нас. Във Варна се играе много мъчно. Спомням си Лудогорец по какъв начин играха там, ЦСКА-София победиха в последната секунда. Приемаме мача с готовност и упоритост да отидем, да се наложим. Естествено знаем, че противникът е много добър, с много добър треньор. Според мен ще стане добър дуел.

- До какъв брой е значим този мач за класирането? Витае мнение, че надали не при победа Берое си е обезпечил мястото в първата шестица...

- Аз постоянно съм разсъждавал по-различно. Да, в действителност е значим мача. Но всеки един дуел е значим. Всяка една подготовка. Да, тук към този момент се дават точки. Това е разликата в България. Прекалено огромно внимание отделяме на това. Вкопчваме се и изпускаме цялата картина. Да, точките са значими, само че значимото е по какъв начин ги постигаш. Ако ги печелиш по метод, който искаш - със жанр, с метод на игра, с надиграване, с по-добро позициониране - това няма да ти носи точки единствено в този мач, а ще носи и в идващите мачове. Ако не вземеш някой път точки това не е проблем, тъй като в идващия мач знаеш, че ти отново ще се надиграваш с съперника. Ако тренираш поради едни точки няма да има бъдеще и надграждане. Говоря във времето. Да, за момента може би. Така че значими са точките и имаме едно мислено. Особено аз и след последния формален мач, който изиграхме. Надявам се да съм се трансформирал и да съм го придал на момчетата, само че желая да печелим мачовете си по метода, по който тези играчи могат.

- Кохей Като сигурно пропуща дуела поради наказване. Други проблеми в състава има ли, преди мача във Варна?

- Карачанаков не е в положението, което желаеме. Има проблем. Виданов също се оплаква. Днес след тренировката ще решим с каква група ще пътуваме. Но не би трябвало да се оплакваме, тъй като по тази причина имаме задоволително футболисти, които упражняват всеки ден. Който е в по-добро функционално и технико-тактическо отношение и на равнище - той ще излезе в дуела.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР