Доволни сме, че социалните ни политики намират подкрепа в парламентаКюстендил

...
Доволни сме, че социалните ни политики намират подкрепа в парламентаКюстендил
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ако президентът не наложи вето върху оръжията за Украйна, ще търсим начин да сезираме КС

Доволни сме, че обществените ни политики намират поддръжка в Народното събрание
„ Кюстендил е седмата или осмата област, която посещаваме с управлението на партията и на парламентарната група. Целта на тези обиколки е да беседваме с хората по места по горещите политически тематики – инфлация, приходи, приемането на бюджета, оръжието за Украйна, превъоръжаването, самолетите, мнението за съставянето на държавно управление. Искаме да чуем хората какво мислят, одобряват ли това, което прави парламентарната ни група. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в Кюстендил.

Тя изрази оптимистично мнение за сформиране на постоянно държавно управление с третия мандат. „ Той е последният вероятен, а страната се нуждае от непоклатимост и държавно управление. Всичко е толкоз динамично, менят се нещата непрекъснато. Нека да забележим на кого президентът ще се спре, в случай че е на нас, ще свикаме Националния съвет на партията и ще решим “ изясни водачът на Българска социалистическа партия.

По отношение на втория мандат на “Продължаваме смяната “ Нинова разяснява, че слагат условия, които не им подсигуряват болшинство. Тя добави, че процедурата се е забавила прекалено много, както с първия, по този начин и с втория мандат и по този начин е изгубено политическо време.

По думите ѝ служебният кабинет не внесе нов бюджет за 2023 година, само че ще би трябвало да откри средства за предлагането на левицата за минимална работна заплата от 850 лева Нинова даде образец с още няколко оферти на Българска социалистическа партия за обществени заплащания, които вървят сполучливо – помощта от 300 лв. от първи до четвърти клас и безплатните учебници до 12 клас. „ Така че въпреки и тези месеци да бяха доста неспокойни и бурни, ние сме удовлетворени, че част от обществените ни политики получават поддръжка “, уточни тя.

„ В идващите дни е значимо да забележим дали президентът ще наложи несъгласие върху контракта за оръжия “, съобщи Нинова и продължи: „ Той неведнъж е правил изказвания, че това би ни въвлякло във война, а в този момент се оказва, че неговият длъжностен кабинет и неговият министър на защитата е подписал този контракт. Ако не го направи, ще търсим метод да сигнализираме Конституционния съд “, предизвести тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия изясни и за какво това решение е противоконституционно: „ В подписания контракт написа, че оттук-нататък Министерски съвет може независимо на закрито съвещание да трансформира листата за оръжията или боеприпасите, т.е. да трансформира изискванията по контракта. Международните контракти не могат да се трансформират от Министерски съвет, те би трябвало да минат наложително на ратификация от Народното събрание по Конституция. Така си остават малка врата по-късно длъжностен кабинет да взима решения на закрити съвещания какво да прави. Това е тотално нарушаване на Конституцията и е по-добре още в този момент да се спре “, безапелационна е Нинова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР