Доволен съм, че вчерашната стъпка за спирането на руския газ

...
Доволен съм, че вчерашната стъпка за спирането на руския газ
Коментари Харесай

Петков от Киев: Ще продължим да подкрепяме Украйна. Няма да плащаме в рубли за газ

" Доволен съм, че вчерашната стъпка за прекъсването на съветския газ за България, не ни изненада. Ние бяхме подготвени със тактиката още от февруари месец и имахме различни източници. Ние няма да плащаме в рубли и няма да плащаме на страни, които не са по контракт ". Това съобщи пред публицисти министър председателят Кирил Петков от Киев, представен от Dariknews.bg.

" На Зеленски ще кажа, че България няма да бъде безучастна в тази покруса. Ние ще гласуваме за военната помощ за Украйна. Ще продължим да я поддържаме. Това не е единствено техен проблем. Ако съветската страна продължава да стреля, желаеме ли го този мир? ", зададе въпрос Петков.

Той изрази вяра идната седмица българският парламент да вземе решение да изпрати военна помощ на Украйна.

Българска делегация, ръководена от премиера Кирил Петков, отпътува на посещаване в Украйна. В Киев българският министър-председател ще организира среща с президента на Украйна Володимир Зеленски, след което двамата ще дадат взаимна конференция. В рамките на визитата си министър председателят Петков ще беседва и с украинския си сътрудник Денис Шмигал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР