Доволен съм, че се постигна компромис. Животът продължава. Това каза

...
Доволен съм, че се постигна компромис. Животът продължава. Това каза
Коментари Харесай

Борисов: ГЕРБ ще подкрепим Станишев, ако бъде номиниран

Доволен съм, че се реализира компромис. Животът продължава. Това сподели министър председателят Бойко Борисов пред публицисти, откакто ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че е реализирана договореност по разпределението на висшите длъжности в Европейски Съюз.

" С Кристин Лагард доста добре се познаваме и съм уверен, че сходен експерт ще ни бъде доста значим по пътя за Еврозоната ", сподели още Борисов.

" С Урсула бяхме на мюнхенската конференция, беше в един панел с нас. И Каракачанов доста добре я познава като боен министър. Доста години се познаваме, мисля добре ще се оправи. Ние всички поехме ангажимент депутатите да поддържат този компромис, всички гласувахме единомислещо, единствено Ангела Меркел се въздържа ", сподели Борисов за номинираната за ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Борисов удостовери, че има късмет председателството на Европейския парламент да бъде поделено сред ръководителя на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев и неуспелия претендент за ръководител на Европейска комисия от ЕНП Манфред Вебер.

" Категорично от ГЕРБ ще подкрепим Станишев. Българин на такава позиция е чест и горделивост, без значение, че неговите хора в България не го харесват ", добави министър председателят.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР