Доверието в полицията в Белгия е спаднало допълнително заради мерките,

...
Доверието в полицията в Белгия е спаднало допълнително заради мерките,
Коментари Харесай

Доверието в белгийската полиция спаднало заради противоепидемичните мерки

Доверието в полицията в Белгия е спаднало в допълнение поради ограниченията, наложени против разпространяването на епидемията от COVID-19. Това декларира през днешния ден ръководителят на полицията в Брюксел Мишел Говертс пред локални медии.

По неговите думи не минава ден, без полицията да бъде упрекната в расизъм. Коментарът му е обвързван с митинга в Брюксел в неделя против расизма и полицейското принуждение, който приключи с изпочупено и подпалено частно и публично имущество. Полицията заяви за 239 арестувани.

Кадри от митинга демонстрират тълпи от хора, главно от африкански генезис, които трошат витрини и палят предмети в най-скъпата комерсиална зона на белгийската столица. На записите се виждат и многочислени случаи на набези с павета против служители на реда. Медиите цитират чиновници на реда, съгласно които заповедта да отвърнат на безредиците е закъсняла с час и половина.

От 15 юни Белгия отваря сухопътните си граници

Говертс разяснява, че в служителите на реда се е натрупало доста напрежение около последните три случая с обвинявания против техни сътрудници за принуждение против извършители на реда. По неговите думи от задължението на полицията да следи прецизно за използването на противоепидемичните ограничения е потърпевша връзката с обществото.

Днес всяка полицейска интервенция се снима от жителите, популяризират се записи без предистория. В неделя чашата на търпението преля, от служителите на реда се желае прекалено много, разяснява Говертс. Той добавя, че схваща аргументите за недоволството на хората, в това число за гибелта на убития в Съединени американски щати Джордж Флойд, само че приканва да не се преувеличава, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР