Доверието на руската публика в президента на страната Владимир Путин

...
Доверието на руската публика в президента на страната Владимир Путин
Коментари Харесай

Невиждан от години срив в доверието към Путин заради пенсионната реформа

Доверието на съветската аудитория в президента на страната Владимир Путин е паднало под 50% за пръв път от пет години насам, съгласно социологическо изследване на самостоятелна изследователска организация, написа „ The Moscow Times “, представен от " Фокус ". 

Резултатите идват, откакто общественото неодобрение пораства поради плануваната пенсионна промяна, която би повишила възрастта за пенсиониране над междинната дълготрайност на живота на някои руснаци. Сега в Русия дамите се пенсионират на 55 години, а мъжете - на 60.
 
Хиляди хора в цялата страна се стекоха по улиците, с цел да стачкуват против промяната.
 
Социологическо изследване на самостоятелния „ Levada Center “ демонстрира спад от 12 пункта в доверието към Путин, от 60 % през януари до 48 % през юни. Проучването е помолило респондентите си да назоват политици, на които се доверяват.
 
За финален път доверието във Владимир Путин е било под 50% през 2012 и 2013 година, когато той беше определен за третия си мандат като президент. Тогава рейтингът му е бил 37%.
 
Респондентите в социологическото изследване са показали министър ръководителя на страната Дмитрий Медведев, като политика, на който имат минимум доверие. Неговият рейтинг е паднал от 14 на 9%.
 
Социалното изследване на „ Levada “ е било осъществено сред 22 и 26 юни измежду 1 600 души в 52 съветски района.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР